Søg
  • Marie Nielsen

Without Merit

Without Merit af Colleen Hoover handler om familien Voss, der er så langt fra normal, som man kan komme. De bor i en gammel kirke med den tidligere kræftramte mor boende i kælderen. Godt nok er hun skilt fra faren, som efterfølgende har giftet sig med morens tidligere sygeplejerske. Sammen har de en søn, som (ifølge Merit) ikke må lave noget som helst sjovt. Udover det er der en irriterende perfekt storebror og to tvillingesøstre, hvor den ene har en ting med døende mennesker og den anden har alt for mange hemmeligheder. Den anden er Merit og da hendes søsters kæreste ved et uheld tager fejl af de to, begynder hendes verden at falde fra hinanden. For det er endnu en hemmelighed, som Merit er tvunget til at holde på. Men hvor mange hemmeligheder kan et menneske holde på, før det går til grunde? Og hvad er det egentlig der foregår inden for familien Voss’ fire vægge?

Det her er en af de mærkeligste bøger, jeg har læst til dato. Misforstå mig ikke: det var en virkelig god bog, men hold da ferie hvor Hoover stoppede en masse ting ind på små 300 sider. Ligesom i de fleste af Hoovers historier er hovedpersonen velskrevet men, modsat hendes andre bøger, nåede jeg et punkt, hvor jeg blev grundlæggende træt af Merit. Ja, hun havde en masse problemer, men det centrale problem i den bog var, at ingen i familien snakkede med hinanden!


Derfor 4 stjerner. Jeg kan for det første ikke lave anmeldelsen meget længere, da den så vil blive fyldt med spoilere – og tro mig: denne bog fortjener, at blive holdt spoilerfri. Jeg vil anbefale, at hvis man er fan af Hoover og har læst mange af hendes bøger, så kan man læse den. Men hvis man ikke har læst noget af hende før, så start med 9. november eller Det ender med os. De er lidt mere… spiselige.


#Familie #Drama #Hemmeligheder #Forelskelse #MentalHealth