Søg
  • Rebecca Varming

Will Grayson, Will Grayson

Will Grayson, Will Grayson er en roman, som er skrevet af John Green og David Levithan.

Den handler om to unge drenge, der begge hedder Will Grayson. Drengene deler godt nok navn, dog er de vidt forskellige både i forhold til mentalitet, men også seksualitet. De mødes ved en tilfældighed, da de begge rammes af ulykke og ender samme sted. Selvom de er forskellige, får de dog en fællesnævner som er drengen Tiny Cooper. Igennem hele bogen, hører vi om de to Will Graysons liv.

Jeg kunne virkeligt godt lide denne bog. Jeg læser normalt fantasy, men engang i mellem har jeg intet imod en roman. Jeg havde tilfældigvis denne bog på min bogreol, og gav den en chance, og det var ikke en fejl.

Bogen havde både humor, alvorlige problemstillinger og seksualitet med sig, så den er en god ungdomsroman, hvis man søger en bog med disse potentialer.

Jeg syntes ikke på noget tidspunkt, at bogen blev kedelig eller havde en lang passage. Kapitlerne passede perfekt ift. længde.

De to, Will Grayson, karakterer er vidt forskellige.

Den første er en heteroseksuel dreng, som forholder sig rimeligt neutral i sin tilværelse. Det der giver ham opmærksomhed, er hans bedste ven Tiny Cooper, som er homoseksuel.

Den anden Will Grayson er deprimeret, og holder sig selv nede af samme årsag. Måden hvorpå han lysner op, er dog når han bliver kærester med Tiny.

Fællesnævneren for de to Will Graysons er Tiny Cooper, dog synes jeg, at bogen holdes ligevægtig ved, at de to forfattere har hver deres karakter, som er direkte modsætninger ift. seksualitet og humør.


Det eneste der skuede mig øje, som jeg i kapitel to blev "generet" af, var at i kapitlerne med den anden Will Grayson, var der ikke stort startbogstav eller navne med stort bogstav, dog vænnede jeg mig til det i løbet af bogen.


Jeg vil give den 4 stjerner.


#roman #JohnGreen #DavidLevithan #humor #seksualitet #YA