Søg
  • Marie Nielsen

Wayward Son

Wayward Son af Rainbow Rowell er fortsættelsen af Carry On. Den handler om Simon Snow og hvad der sker med den udvalgte, med helten, når historien er slut. Spoiler: han aner ikke, hvad han skal gøre med sit liv. Selvom han bor sammen med sit livs kærlighed, Baz, og sin bedsteven, Penelope, så er det ikke nok. En dag komme Penelope hjem og bekendtgøre, at de skal på road-trip i USA for at besøge Agatha, en anden gammel skolekammerat. Det skal dog hurtigt vise sig, at turen langt fra går som planlagt og at den kommer til at indeholde alt fra knuste hjerter til vampyrer i Las Vegas.

Jeg elsker den her bog! Det er den ultimativ road-trip bog, som i øvrigt også kan bruges som et godt eksempel på, hvorfor man ikke skal tage på road-trip. For alt går galt på den her tur. Og når jeg siger alt, så mener jeg ALT. Især hvis man render ind i en vampyrcult...


Rowell har virkelig givet fuld gas, når det kommer til, hvordan USA’s magiske verden ser ud. Det er næsten som om den ikke er nået længere end det vilde vesten og står i skærende kontrast til den britiske magiske verden, som man blev introduceret til i Carry On. Samtidig var det også en fed twist, at der var tomme huller rundt omkring i USA, da der ikke boede nok mennesker. Og hvis du nu ikke lige kan huske det fra bind et, så er menneskernes sprog den afgørende faktor for, om magikerne kan udøve magi (endnu en fed twist, hvis du spørger mig).


Jeg var fan af, at bogen handlede om alt det, der sker, når helten har reddet dagen. Det virkede mest af alt, som om Simon fik en midtvejskrise, for hvad skal han lave, når han nu har reddet verden? Det kan han jo ikke rigtig overgå. Samtidig var der også noget meget menneskeligt i, at selvom Simon boede sammen med sit livs kærlighed Baz og det egentlig gik meget godt for ham, så kunne han ikke fokuserer på andet, end at han ikke havde nogen magiske kræfter længere. Han kunne ikke se det positive i tingene, hvilket gjorde ham så nem at relatere til. Og ja, så kan man sige, at det er svært at opfører sig normalt, når man har drage vinger og hale, men det vælger jeg at se bort fra i denne omgang.


Det bliver til 4 stjerner herfra. Mega fed bog, som varmt kan anbefales, men den var bare ikke lige så god som bind 1.


#Kærlighed #Magi #Roadtrip #USA #Venskab