Søg
  • Liv Tange

Warcross

Warcross af Marie Lu, der blev udgivet i 2017, er en young-adult bog, der hovedsagligt foregår i en computerspils-verden. Forældreløse Emika bor i New York sammen med sin roommate Keira. Hendes mor gik fra Emika og hendes far da Emika var lille, og hendes far døde da hun var 13 år gammel. Emika lever fra hånden til munden, og prøver at tjene lidt penge som dusørjæger i New Yorks gader. Den eneste form for glæde hun har, er det verdensomspændende virtual reality spil Warcross. Her kan hun få en pause fra verden og dens uretfærdighed. Emika er en eminent hacker, og den evne skal snart føre hende til rigdom og popularitet. Men er livet virkelig nemmere når man er rig og berømt? Alt har sin pris, og Emika må snart beslutte, om hun er klar til at betale den.

Man kan sikkert sige mange ting om denne bog, men en ting er sikkert: der er fart på. Hele tiden. Emika lever et vildt liv, hvor hun hele tiden skal være to skridt foran. Som læser får man, igennem bogen, et godt indblik i hendes liv, hvilket gør, at man kan sympatisere med hende og forstå hendes valg.


Warcross er en science-fiction bog, uden at være helt vildt sci-fi agtig. Man kan som læser sagtens følge med handlingen, og Emikas dilemmaer er relatér-bare selvom hun lever i en helt anden verden end vi gør. Dilemmaerne og Emikas overvejelser omkring dem gør hende til en virkelighedsnær karakter, som man ikke kan andet end at elske. Hun er en temperamentsfuld og stædig pige med en svær opvækst bag sig. Hun har kæmpet for sin ret hele livet, og da solen pludselig skinner på hende, må hun stille sig selv spørgsmålet: hvor langt er jeg villig til at gå, for dem jeg elsker?


Uden at spoile noget, kan jeg vidst godt sige, at et af de nye bekendtskaber udvikler sig til noget af en romance for Emika. Dette skaber yderligere problemer for den hårdt prøvede pige, der må jonglere mellem kærlighed, arbejde og samvittighed.


Jeg må sige, at bogens slutning kom bag på mig. Warcross slutter i noget af et twist, der vender op og ned på historien. Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg synes det er fedt, eller om det er for meget. På den ene side er det cool med et twist, og det leder helt sikkert op til 2’eren Wildcard, hvor Emika skal kæmpe imod ham, hun har kæmpet sammen med hele Warcross. Måske det giver mening når man læser 2’eren? Den er i hvert fald skrevet på min læseliste. Warcross får 3 ud af 5 pixelerede stjerner herfra.


#Familie #Kærlighed #SciFi #VirtualReality