Søg
  • Liv Tange

Velkommen til Floras sommerkøkken

Vinder af The RNA romantic comedy novel award i 2018 Velkommen til Floras sommerkøkken er skrevet af forfatteren Jenny Colgan. Flora bor i den hektiske storby London, hvor hun arbejder på et advokatkontor for sin charmerende chef Joel, som hun er ret så forelsket i. Flora er født og opvokset på den skotske ø Mure, men hun følte sig nødsaget til at flytte væk, da hun ikke følte at øens beboere kunne lade fortid være fortid. Skæbnen vil dog, at Floras næste arbejdsopgave befinder sig på selveste Mure.


Da Flora ankommer til øen befinder hun sig straks i samme situation som da hun tog derfra, med sine brødre der er ude af stand til at foretage basalt husarbejde, og en far hun ikke har snakket med siden sin mors død. Flora er sikker på at hun kun bliver på øen så længe det er højest nødvendigt, men da hun finder sin mors gamle opskriftsbog og opdager sin egen kærlighed til madlavning bliver hun alligevel i tvivl. Inden hun får set sig om er hun ejer af en lille restaurant på øens havn, der skal hjælpe en af øens andre tilflyttere med at indynde sig hos de lokale øboere. Flora opdager pludselig det fantastiske ved det stille liv på en ø, og mon ikke der også gemmer sig et par kærlighedsaffærer til Flora på hendes fødeø?

Velkommen til Floras sommerkøkken er virkelig en bog der smelter på tungen. Jeg har nu læst et par stykker af Colgans bøger, og dette må siges at være gældende for dem alle. Det er hyggelige bøger man ikke kan lade være med at forelske sig i, og som hurtigt er læst på et par dage. Der er ikke de store udfordringer ved bøgerne, hvilket jeg virkelig knuselsker. Historierne, karaktererne og temaerne er simpelthen så enkle at forholde sig til, og alligevel bliver historien aldrig kedelig. Der er altid et nyt problem der skal løses, og det flasker sig altid først for hovedkarakteren på bogens sidste sider. Lige når man tror man ved hvordan bogen ender, tager historien et sving.


Man skal være glad for romantiske, stille og hyggelige bøger for at komme til at holde af Velkommen til Floras sommerkøkken. Det er svært ikke at få lyst til at flytte på landet når man læser om Colgans karakterer. Livet i Skotland får virkelig et strøg med den lyserøde pensel i Colgans bøger. Jeg tvivler på at livet på en ø er helt så rosenrødt som det bliver beskrevet, men det er hyggelig læsning, og man får muligheden for at drømme sig væk til de grønne bakkedrag i Skotland.


En ekstra bonus er, at der til sidst i bogen er opskrifter på nogle at de retter Flora tilbereder igennem bogen. Dette giver helt sikkert et ekstra pift til den hyggelige stemning. ”Velkommen til Floras sommerkøkken” får 5 ud af 5 lækre stjerner herfra, og nu vil jeg gå ud og bage en lækker kødtærte, helt efter Floras opskrift.


#Tilflytter #Mad #Skotland #Fremmed #NyBegyndelse #England #Kærlighed