Søg
  • Caroline Martinussen

Tusinde etager

Tusinde Etager af Katharine McGee byder dig velkommen til Manhattan hundrede år ude i fremtiden – hvor et tårn på 1000 etager rager direkte op i himlen. Jo højere oppe i tårnet du bor, jo mere velhavende er du. Tusinde etager handler om fem teenagere – hver med deres problemer. 3 af dem bor i toppen, og 2 i bunden. Deres liv bliver flettet ind i hinanden i en verden af problemer og MASSER af drama. Leda, bor i toppen af tårnet, hvor hun virker som om hun har det hele under kontrol. Men under facaden, er hun afhængig af en dreng og et stof, begge ting skulle hun aldrig have rørt. Eris, lever også i toppen, men det bliver hun ikke ved med, da hun opdager en hemmelighed, der vender op og ned på hendes liv. Rylin, bor i den helt nede i bunden. Hun arbejder i toppen af tårnet, og finder ud af, at selvom alt virker perfekt i toppen af tårnet, er det slet ikke sikkert, at det er det. Watt bor i midten af tårnet, og er utroligt klog. En pige fra toppen af tårnet hyrer ham som spion, og ved hjælp af en ulovlig computer i sin hjerne, kan han endelig få fat på den pige han er forelsket i. Avery bor allerøverst. På tusinde etage, og hendes forældre designede hende til perfektion inden hun blev født. Hun har alt, undtagen det hun ønsker allermest.

Okay, jeg indrømmer det: den lyder en smule spooky og hemmelighedsfuld, når man lige har læst resumeet. Og jeg vil ikke lyve (som de gør meget i bogen): Det er den også.  Den er det perfekte eksempel på en ungdomsroman, med masser af drama, kærlighed og løgne. men med et twist. Det der dragede mig til bogen da jeg satte den på min ønskeseddel til min fødselsdag, var nemlig, at den foregår 100 år ude i fremtiden. Og jeg synes den giver et glimrende forslag på hvordan fremtiden kunne komme til at se ud, og jeg elskede den verden vi befinder os i, i bogen. Dog er der en ting, jeg vil pointere. Det lyder som om alle karakterene har deres problemer at deale med. Og det har de. Nu vil jeg ikke spoile, men der er især en af karakterene, hvor jeg ikke ser hendes problem som et reelt problem. Andre af karakterene har nogle rimelig heftige problemer. Men ikke desto mindre, er bogen helt fantastisk, og utroligt godt fundet på. Da jeg var færdig med den, var det første jeg tænkte: Hvordan har Katharine McGee (forfatteren) dog fundet på det??


Så, overall, 3 ud af 5 stjerner. Den er helt sikkert hver at læse, og du vil helt sikkert blive så betaget af den verden den foregår i, at du ikke vil kunne være i stand til at lægge bogen fra dig.

#Jalousi #Drama #Løgne #Fremtid #Problemer #Kærlighed