Søg
  • Marie Nielsen

The Up-side of Un-requited

The Up-side of Un-requited af Becky Albertalli handler om Molly; en teenagepige med en smule på sidebenene og med 26 crushes bags sig. Men alle som en har været ikke været gengældt. Eller måske har de, men hun turde aldrig tage chancen. Nu har hendes søster, Cassie, fået nok. Det er på tide, at Molly ser, hvor vidunderligt det er at forelske sig. Men Molly er ikke sikker på, at Will – Cassies kærestes bedste ven – er den rette, men samtidig er hun også træt af at være en ukysset 17-årig. Og hvem skulle hun ellers falde for? Hendes nørdede, men rimelig cute, kollega Reid, der går rundt i en T-shirt med kort over Herredet?

Jeg læste Simon vs. The Homo Sapiens Agenda og havde lidt blandede følelser omkring Albertalli. Hendes skrivestil er god, men historien fangede mig ikke rigtigt (nok fordi jeg er er en heteroseksuel teenagepige, men lad nu det ligge). Men den her bog! Den ramte lige i hjertet og jeg kunne genkende så meget af mig selv, at det til tider blev skræmmende.

Det har lykkedes Albertalli at fange den nervøsitet og tilbageholdenhed, som mange teenagere føler – især når det handler om at tage chancer. Og Mollys følelser omkring hendes vægt er også en ting, som jeg tænker, at mange piger vil kunne genkende sig selv i – hvad end de er tykke, tynde eller føler sig utilpas i egen krop! Dog blev historien lige lovlig sødsuppe-agtig til tider og… man havde set slutningen komme indenfor de første 80 sider.

Men! En ting, som trak denne bog op, var homoseksuelles rettigheder! Kæmpe fan af håndteringen af den situation. Mollys forældre er et lesbisk par, som har brugt samme sæddonor, så deres børn har samme far. Samtidig er også Cassie også lesbisk, hvilket (indrømmet) var for meget af det gode. I løbet af bogen (og det er ikke nogen spoiler!) bliver det legalt for homoseksuelle at gifte sig i USA. Og hele problematikken omkring brylluppet og hvem der ville/ikke ville komme, var bare en fed detalje i en ellers rimelig ordinær ungdomsbog.

Så, nu da alt dette er sagt, bogen får 4 stjerner… knap og nap. Mollys følelser og tanker om hende selv, og det lesbiske bryllup er klart grunden til at læse denne bog. Og så er kærlighedshistorien bare en lille bonus. Til jer der ønsker at læse bogen på dansk, ved jeg, at CarlsenPuls er ved at oversætte den.