Søg
  • Marie Nielsen

The rest of the story

The rest of the story af Sarah Dessen handler om Emma Saylor, der får vendt op og ned på sit liv i løbet af en sommer, da hun skal tilbringe tre uger hos sin afdøde mors familie. Hun kan ikke huske meget om sin mor (udover at hun som den eneste kaldte hende Saylor), men historierne om North Lake var en fast del af hendes barndom. I North Lake møder hun en hel familie, som hun ikke anede fandtes. Her hedder hun Saylor, hvilket til at begynde med er en omvæltning, da hun altid har heddet Emma, da det var det navn, hendes far valgte til hende. Men langsomt begynder hun at føle sig mere og mere som Saylor, og mindre og mindre som Emma. Så da hendes far kommer og tager hende med til to ugers ophold på Lake North, begynder hun at føle sig splittet. For er hun Emma eller Saylor?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en ting for Sarah Dessen. Hun kan skrive så mange ting ind i en historie, at man tror det er løgn. Denne bog er ingen undtagelse, da den beskæftiger sig med familie, kærlighed, hemmeligheder, stofmisbrug og ikke mindst at finde ud af, hvem man er.


Emma Saylor er 17 år og lever med sin far, farmor og stedmor, Tracy, i Lake View. Men da hendes forældre skal på bryllupsrejse, melder hendes veninde, Bridget, fra i sidste øjeblik på grund af en familienødsituation. I stedet kommer Emma Saylor til at tilbringe de tre uger med hendes mors familie i North Lake. Det i sig selv er en kæmpe omvæltning og jeg fik lidt ondt af hende, da hun blev smidt ind i den her store familie, hvor hun måtte prøve at finde sin rolle. Hun har kusiner, fætre og mostre, som hun aldrig har kendt til, men som hurtigt bliver uundværlige for hende.


Hele bogen er bygget op omkring kontraster, hvilket ses både i Emma Saylors navn og i de to byer. North Lake og Lake North ligger på hver sin side af den samme sø, men det er også det eneste, som de to har tilfælles. North Lake er middelklassen, mens Lake North er for overklassen. Løbende igennem historien hører man fordomme om begge sider, hvor Emma Saylor kommer til at stå lidt som en mægler i midten. Det gode ved hende som hovedperson er nemlig, at hun kommer som en udefrakommende og kan se det mærkelige i nogen af fordommene, da menneskerne på de to sider af søen ikke var så forskellige endda. Den anden kontrast ligger som sagt i Emma Saylors navn og igennem hele bogen må hun vælge mellem Emma og Saylor. Problemet opstår, da hun som Saylor udfordrer sig selv mere end Emma, f.eks. i forhold til at køre bil. Og hun begynder også at føle sig mere som Saylor end Emma. Det helt store dilemma ligger i, at hendes far ikke vil se hende som Saylor, da det var det navn, som hendes mor valgte til hende, men samtidig er det også hendes mor, som døde af en overdosis efter flere gange at have været indlagt på afvænningscentre. Saylor og North Lake repræsenterer i farens hoved noget potentielt farligt, som han for alt i verden vil beskytte sin datter imod.


Og det er det, som gør historien så god. Dessen får så mange aspekter ind i historien, så man både kan følge Emma Saylor, der prøver at finde ud af, hvem hun er, og på den anden side hendes far, der prøver at beskytte hende mod det, som slog hendes mor ihjel. Nå ja, og så er der også lidt kærlighed i historien, men det er ikke det, som er det vigtigste. Hvilket for mig er et plus, da hun finder sig selv, men ikke igennem en fyr.


3,5 søblå stjerner herfra og den kan varmt anbefales til unge i alderen 16 og opefter.


#Familie #NyBegyndelse #Hemmeligheder #Forelskelse #Identitet #Kontraster