Søg
  • Marie Nielsen

The Outsider

The Outsider af Stephen King handler om byen Flint City, som bliver ramt af en frygtelig forbrydelse. En dreng bliver dræbt på makaber vis og alle spor peger på den lokale engelsklærer og ungdomsbaseballtræner, Terry Maitland. Problemet er bare, at han var i en anden by, da mordet fandt sted. Detektiv Ralph Anderson og hans kollegaer står nu over for en større udredning, for de retsmedicinske beviser og mange vidneudsagn lyver ikke – men samtidig lyver videoerne af Maitland, der er til konference, heller ikke. Hvordan kan en mand være to steder på en gang? Eller er der noget som politiet overser? Det skal snart vise sig, at der bliver vendt op og ned på Andersons verdensbillede, men hvordan det ender, er ikke til at sige…

Jeg læste den her på fire dage og jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig! Undskyld mit fransk, men fuck hvor var den fed! Det er første gang, at jeg læser noget af Stephen King, som virkelig fangede mig. Hele ideen om, hvorvidt en mand kunne være to steder, var noget af en hjernevrider og Kings ”løsning” på problemet fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig. På en eller anden måde lykkedes det ham at blande det overnaturlige ind i romanen, men uden at det blev tydeligt. Man sad mere med en følelse af, at noget var virkelig forkert, men at man ikke kunne sætte fingeren på det.


I bogen følger man flere forskellige personer – dog uden at det bliver forvirrende. King formår hele vejen igennem at skabe en rød tråd, som svagt kan anes. Der var en side historie, som jeg i begyndelsen ikke forstod meningen med, men som hurtigt skulle vise sig at have en stor betydning for handlingen. Og det er det, som gør Stephen King til en så fantastisk forfatter. Man skal bide mærke i de helt små ting, for ellers mister man alt for meget af historien.


Jeg var kæmpe fan af, at den måde, som han formår at blande den overnaturligegenre med thrillergenren. Jeg synes virkelig, at det er sjældent, at det lykkes ordentligt for en forfatter at jonglere to eller flere genre på en gang. King fletter den virkelig godt ind i romanen ved at trække på gamle myter og ammestuehistorier, som får en til at at kigge sig en ekstra gang over skulderen, når man bevæger sig udenfor på en mørk aften.


Det bliver til 4 stjerner herfra og jeg skal da ellers lige love for, at jeg har blod på tanden til at læse meget mere af King fra nu af!


#MustRead #USA #Overnaturligt #Familie #Frygt #Mord #Pageturner