Søg
  • Pinaki

The Hazel Wood

The Hazel Wood af Melissa Albert handler om den 17 årige pige Alice, som vokser op uden et rigtigt hjem. Sammen med sin mor Ella rejser de fra by til by, da deres liv er truet af uheld, hvis de bliver for længe ét sted. Selvom Alice og Ella er tæt knyttet, mangler Alice en form for nostalgi i tilværelsen. Dette får hun chancen for da de en dag modtager et brev, med beskeden om Alice’s bedstemor Althea Prosepine er død i sit palæ The Hazel Wood. Althea blev i sine unge dage kendt,da hun skrev og udgav bogen “Eventyr fra Hinterland”, en eventyrsbog som Ella aldrig har ladet Alice komme tæt på. De finder et sted at bo, men når dårligt at lande på deres ben, før Ella bliver brutalt kidnappet. Alice modtager en besked, om at Ella er blevet taget af Hinterland og derfor søger hun hjælp hos skolekammeraten Finch, en rigmandsdreng der som en af de få, har ejet “Eventyr fra Hinterland”. Sammen drager de ud på en mission mod et mørkt og uhyggeligt eventyr, hvis karakterer sætter en gysen under huden – foreksempel et møde med Twice-killed Katherine.

Historien er rigtig fin, men man skal sommetider holde tungen lige i munden, da der bliver sprunget en del mellem nutid og datid. Melissas karakterer er orignale og man kan ikke undgå at holde af dem. Eventyret er mørkt og man læser med i forventning om at se hvilke skæve og uhyggelige karakterer Melissa Albert ellers kan komme op med. Den ene overtager den anden og man ved aldrig hvad man kan forvente. The Hazel Woods gav mig virkelig lyst til at læse “Eventyr fra Hinterland”, en farlig rejse, men hvor ofte kan man læse eventyr hvor der ingen særlig mening er med ondskab, hævn eller retfærdighed.

Fortællingen er et frisk pust til eventyrsgenren. En påmindelse om de gamle originale eventyr, hvor alt ikke altid endte godt og hvor det ikke var sort på hvidt, hvem der var gode og hvem der blev lykkelige. En god balance i spænding og kreativitet, hvor man måske bliver overrasket af de små twist der er at finde igennem historien. En rigtig god debut bog og dejligt med en fantasy bog, som ikke er en serie.

4 stjerner, da der var afsnit i bogen, hvor man skulle koncentrere sig for at følge historiens udvikling.

#Fantasy