Søg
  • Marie Nielsen

The Girl on the Train

The Girl on the Train (på dansk: Kvinden i toget) af Paula Hawkins handler om Rachel, der tager det samme tog hver morgen. Hver morgen passerer hun det samme hus, hvor hun har opdigtet en fortælling om det par, som bor i det. ”Jess” og ”Jason” med deres perfekte liv. Et perfekt liv som Rachel kun tør drømme om. Men en dag ser Rachel noget, der ryster hende i hendes grundvold. Kort efter forsvinder ”Jess” og Rachel står tilbage med en hukommelse, som er gennemhullet efter en nat, hvor der skete et eller andet vigtigt. Men hvad? Og kan hun overhovedet stole på sin egen hullede hukommelse?

Jeg er normalt fan af thrillere, men den her var simpelthen for langt ude. Historien var rodet og jeg blev mere og mere i tvivl om, hvad jeg egentlig kunne stole på… hvilket (ved nærmere eftertanke) egentlig er det, der er med til at skabe den gode thriller.


Okay, for lige at starte et sted: karaktererne. Jeg var fan af, at Hawkins introducerede tre kvindelige karakterer og man hen ad vejen begyndte at følge dem. Det var en fed detalje, at man ikke fik dem alle sammen serveret med det samme. Det var med til at drive plottet frem.


Hvilket leder mig til plottet, som (i min fedtede optik) var hullet og kedeligt. Der var for mange spørgsmål, som blev gentaget om og om igen. Samtidig havde man regnet ud, hvem skurken (undskyld ordvalget. Prøver at holde det spoiler frit) var, da der stadig var 100 sider tilbage.


Derfor: 2.5 stjerne. Sløv historie som hurtigt blev forudsigelig. Karaktererne var kedelige i længden og jeg blev simpelthen træt af Rachels fortæller stemme.


#Forsvinden #Frygt #Kærlighed #Tillid