Søg
  • Marie Nielsen

Sværm af måner

Sværm af måner af Katrine Williams er andet bind i trilogien Sjælealkymi og der vil forekomme spoilers af bind 1 i anmeldelsen. Du kan læse anmeldelsen af bind 1 her. Bogen er et anmeldereksemplar, som er blevet sendt af forfatteren. Vi takker mange gange.


Bogen samler op, der hvor bind 1 slutter: da Stellas veninde, Veronica, genopstår fra de døde. Dog opfører Veronica sig ikke helt, som hun plejer og sammen med Alyssa finder Stella hurtigt ud af, at Veronica er besat af en dæmon. Mens Stella forsøger at uddrive dæmonen, dukker hendes kærestes fætter, Castor, op og fortæller hende, at hun skal finde et astrolabie, hvis hun vil have løsladt sin kæreste, Jared. Til sin søgen, får Stella hjælp af den nye drenge, Chester, hvis charme hun ikke er helt uimodståelig overfor. Endnu engang står Stella midt i krigen mellem to gamle broderskaber, og hun skal beslutte sig for, om prisen for hendes kærestes frihed måske er for høj.

Inden jeg kommer for godt i gang, vil jeg lige sige, at denne bog trænger til en ordentlig overhaling hvad angår korrektur. Der er en del fejl i tegnsætningen, hvilket som sådan ikke er et problem, medmindre man er en rimelig stor sprognørd. Det er jeg desværre, hvilket gav mig lidt ekstra udfordringer i løbet af læsningen, da jeg ikke kun abstraherer fra det.


Bogens handling spænder over ca. en måneds tid vil jeg tro, så på den front sker der rigtig meget i Stellas liv. Men sådan rent handlingsmæssigt i bogen er der perioder, hvor handlingen nærmest står stille. Det irriterede mig, at der skete utrolig meget på de sidste 75 sider, da jeg savnede noget, der drev historie frem i løbet af de første 150 sider. Her vil jeg lige indskyde, at jeg aldrig har været fan af, at forfatteren gemmer handlingen til sidst, da jeg altid føler mig lidt snydt. En anden ting er, at handlingen i store træk var rimelig forudsigelig, med undtagelse af nogle elementer i slutningen og midten, hvor den virkelig tog fart.


I forhold til karaktererne er jeg ikke den store fan for Stellas fortællerstemme. Hun blev lidt narcissistisk i længden og jeg havde svært ved at følge de beslutninger, som hun tog. Her tænker jeg især på genoplivning af Veronica. Hvorfor i alverden skulle det være en god ide? Udover det, så forvirrede det mig fuldkommen, at to af karaktererne hedder henholdsvis Chester og Castor. De navne er så tæt på hinanden, at jeg kom til at bytte rundt på dem. Og når nu jeg er ved de mandlige karakterer, så synes jeg, at det så-som-så i bind 1, da Stella vaklede mellem Castor og Jared. Det blev altså ikke mere bedre af, at Williams smed en tredje fyr ind i bunken. Men jeg har aldrig været fan af trekantsdrama, så her ramte bogen desværre fuldstændig forbi mig.


Men når alt det er sagt, så indeholder bogen også nogle virkelig gode og opfindsomme elementer. F.eks. kunne jeg godt lide, at Williams har spundet en historie om to sjæle, der er forbundet med hinanden helt tilbage til Tycho Brahes tid. Jeg savnede dog flashback-elementet fra bind 1, da det gav bogen noget ekstra. Udover det er Williams opfindsom, når det kommer til navne på ting og det giver også bogen noget andet, at der bliver lagt fokus på astronomien.


Det bliver til 3 stjerner herfra. Ideen med bogen er god og jeg er mere end klar til at hoppe med på vognen… hvis ikke det var fordi, at jeg synes, at den mangler noget plads til at udfolde sig på. Jeg savner mere handling i forhold til Stellas kræfter og hendes veninde, Alyssa, spiller også en alt for lille rolle, i forhold til hvad hun kan. Kort sagt: mere girl-power og mindre damsel-in-distress. Og som nævnt i starten af anmeldelsen, så var det en meget ringe korrekturlæsning, der havde fundet sted i den her bog, hvilket virkelig ødelagde læseoplevelsen for mig.


#Kærlighed #Alkymi #Forelskelse #Venskab #Mistro #Familie #Hemmeligheder