Søg
  • Marie Nielsen

Someone Like You

Someone Like You af Sarah Dessen handler om Halley, der altid har fulgt sin veninde Scarlett. De har været en package-deal. Men da Scarletts kæreste dør i en ulykke og hun efterfølgende finder ud af, at hun er gravid, er rollerne pludselig byttet om. Nu er det Scarlett som er dybt afhængig af Halley og hendes hjælp. Men kan deres venskab holde til dette ansvar og den afhængighed? Og hvad med Halley og Macons spirende forhold, som hendes mor er imod? Hvordan skal Halley overhovedet få det hele til at hænge sammen?

Jeg er kæmpe fan af Sarah Dessen. Hendes bøger har altid en vigtig pointe, men samtidig kan man også regne udfaldet af historien ud på forhånd… eller det kan man som oftest. Men i Someone Like You var historiens slutning ikke helt til at gennemskue. Men det kommer jeg til.

Først og fremmest var det en vidunderlig oplevelse at læse om en teenage-graviditet, hvor moderen ikke blev dømt af alt og alle. Bevares hun blev da set skævt til, men hendes stærke venskab med Halley gjorde, at hun ikke var alene. Halley fungerede som et beskyttende skjold. Hele spillet mellem Scarlett og hendes mor var godt skrevet, og måden hvorpå hendes mor langsomt vendte på en tallerken var bare vidunderlig.

En anden kamp mellem mor og datter blev udspillet mellem Halley og hendes mor. Halley kæmper for at løsrive sig og nægter at se i øjnene, at hendes mor måske har fat i noget med hensyn til Macon. Jeg tror både mødre og døtre kan få noget ud af at læse denne bog, da Dessen hiver fat i en vigtig ting: overgangen fra barn til ung og det ansvar, som følger med. Det ansvar som man som ung higer efter. Man vil gerne have lov til at vise, at man godt kan stå på egne ben. Men det kræver også, at man får lov.

Derfor får Someone Like You fire stjerner herfra. Jeg kan varmt anbefale den og den vil være genial til at læse på stranden eller i sommerhuset.

#Graviditet #Kærlighed #Løsrivelse #Venskab