Søg
  • Marie Nielsen

Slammed

Slammed af Colleen Hoover handler om Layken, der, efter hendes fars død, flytter med sin mor og lillebror til sin mors hjemstat. Udadtil formår hun at holde sammen på sig selv (mest for hendes mors skyld), men indadtil er hun ved at gå i spåner. Da hun møder Will Copper (som ovenikøbet er deres nabo), begynder det, der skulle være starten på en ægte kærlighedshistorie: de to klikker fra første øjekast og alt er fryd og gammen… lige indtil Laykens første skoledag, hvor hendes lærer viser sig at være ingen ringere end Will Cooper. Deres forhold hiver i nødbremsen, men kan Layken og Will holde sig fra hinanden, når det nærmest slår gnister, når de bare ser på hinanden? Og hvad ville konsekvenserne være, hvis de giver efter?

Åh gud, den her bog! Den tager dit hjerte, får det til at svulme, slår det så i stykker med en lægtehammer, hvorefter den langsomt stykker det sammen igen. Layken er en fed hovedperson og det er virkelig lykkedes Hoover at fange den forvirring, som man har i begyndelsen af en forelske. Jeg var vild med, at Layken og Will ikke kunne få hinanden, men at de samtidig er bevidst om de konsekvenser, det vil få, hvis de vælger at satse på deres forhold alligevel. Begge karakterer var meget virkelighedstro og jeg var også kæmpe fan af de bipersoner, som Hoover introducerede.


Historien tog et par drejninger, som man ikke lige havde set komme. Samtidig blev spændingerne mellem de to også mere og mere udprægede. De aggressioner, som langsomt byggede sig op, fik frit løb til slam-poetry, hvilket (i min fedtede optik) var noget af det, som gjorde den her bog så fantastisk (hvis man ikke kender til det, så tag en tur på Google. Det er det værd!). Det var en helt anden måde at udtrykke sig på og gav historien en helt anden fylde.


Så det bliver til 4 stjerner herfra. Grunden til, at denne vidunderlige bog ikke får 5 er, at det ikke er verdens mest originale historie. Vi har efterhånden læst om fædre der dør, og teenagedøtre, som ikke ved, hvad de skal gøre med deres liv efterfølgende. Samtidig var det på grund af slam-poetry, at den undgik at få 3 stjerner. Men en ting kan jeg dog sige: jeg skal have fat i de to andre bøger i serien og det gerne hurtigt!


#Familie #Skole #Teenager #Kærlighed #Slampoetry