Søg
  • Marie Nielsen

Skrøbelige Skønhed

Skrøbelige Skønhed af Amy Harmon, handler om Fern, som igennem hele sin highschool tid, har været den grimme ælling. Siden hun har været 10 år, været hovedkulds forelsket i den gudesmukke Ambrose Young, som er den bedste bryder på skolens brydehold. Men da Irak-krigen bryder ud og Ambrose vender tilbage med ar på krop og sjæl, er rollerne byttet om. Fern er ikke længere den grimme ælling og Ambrose er ikke længere den gud, som han var tidligere. Men kan Fern bryde gennem de mure som Ambrose har bygget omkring sig? Og kan Ambrose give kærligheden en chance, selvom han ikke længere er den samme?

En veninde anbefalede mig denne bog og jeg tænkte ”hvorfor ikke? ” og gav den en chance. Og hvor er jeg glad for at jeg gjorde det! Den er fantastisk og vidunderligt velskrevet. Karaktererne er gennemtænkte og man skal lede længe for at finde en, der er papirstynd. Især var jeg vild med, at man ser handlingen fra Ambrose og Ferns synsvinkel, og det ene kapitel fra Baileys synspunkt var hjerteskærende. Jeg sad og var lidt nervøs, da Harmon bragte 9/11 og Irak-krigen ind i billedet, men jeg vil sige, at hun gjorde det med så stor respekt, at jeg ikke kan forestille mig hvordan man ellers skulle have gjort det.


Dog har den to minusser. (1) Fern er utrolig naiv og hviler meget på ”jeg var den grimme ælling, men er nu den smukke svane, men kan ikke selv se det”, hvilket man bliver lidt træt af i længden. Det er en underforstået ting, at selvom Ambrose er skamferet, vil han altid være smukkere end hende. (2) Ambrose og Fern går rundt om sex, som katten om den varme grød. Og det bliver man, ærlig talt, lidt træt af. Jeg sad og ventede på scenen og så er de lige pludselig gift og har et barn. Jeg følte mig lidt snydt, hvilket jeg udmærket er klar over, får mig til at lyde som en sexfikseret teenager.


Alt i alt, vil jeg give denne bog 4.5 stjerner. Den er vidunderlig, men den har nogle fejl og røre ved nogle emner, som jeg ikke syntes bliver belyst lige så godt, som de kunne. Men en ting er jeg dog sikker på: jeg holder øje med Harmon i fremtiden, for hende vil jeg gerne læse mere af!


#Kærlighed #Krig #Tab