Søg
  • Marie Nielsen

Skæbnemageren

Skæbnemageren er skrevet af Kenneth Bøgh Andersen og illustreret af Lars Gabel. Historien udkom i 2011 som en miniserie i Weekendavisen.


Bogen handler om Simon, som altid har været misundelig på sin tvillingebror Tim. Tim er alt det som Simon ville ønske, han var: populær, klog og forældrenes øjesten. Så en dag ønsker Simon af hele sit hjerte, at Tim forsvinder. At Tim aldrig havde været født. Og det sker. Næste morgen vågner Simon op til, at han er enebarn og knap nok kan huske Tim. Det går hurtigt op for Simon, at han er nødt til at få Tim tilbage og han rejser derfor ind i heksens rige gennem maleriet på hans værelse. Men hvem kan han stole på? Og hvem er egentlig den onde?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er en kæmpe fan af Kenneth Bøgh Andersen. Jeg sluger hans bøger råt og lukker dem sjældent. når jeg først går igang. Så da jeg hørte om, at Skæbnemageren var på vej som en graphic novel, var jeg spændt på hvordan det ville udfolde sig. Og jeg kan ikke sige, at jeg blev skuffet! Men selvom det var en vidunderlig bog, kan jeg mærke, at jeg er en anelse for gammel til den. Derfor bliver det kun til 3.5 spindelvævsvævede stjerner fra mig…


Tilbage til bogen. Billederne var fantastiske og jeg elskede historien. Forholdet mellem Simon og Tim var vidunderligt godt beskrevet. Hele spørgsmålet med, hvem er god og ond, og ikke mindst hvornår er man ond? Det var tankevækkende og… ja, det kører stadig rundt i hovedet på mig. For det er et virkelig godt spørgsmål, som Kenneth Bøgh stiller…


Videoen er lavet af forlaget Høst & Søn. Alle rettigheder tilhører dem.


#Ønsker #Viljestyrke #Jalousi #Familie