Søg
  • Marie Nielsen

Samme dag næste år

Samme dag næste år af David Nicholls

Nogle dage har større betydning end andre, som f.eks. juleaften, eller din fødselsdag, men for Dexter og Emma er den 15. juli noget helt særligt. Det er dagen hvor de vågner op sammen efter deres dimmisionsfest, med hele livet liggende foran sig. Det er også dagen vi kommer til at følge dem igennem i de næste mange år af deres liv.

Dexter er en højrøvet overklassefyr, men han har skam også sine gode sider, i hvert fald hvis man ser det fra Emmas synsvinkel. Han er ikke typen der er bange for at have det sjovt, eller sige hvad han mener, hvilket gør at de fleste mennesker enten elsker eller hader ham når han træder frem på deres fjernsyn, eller dukker op til deres bryllup. Han har dog altid været den bedste version af sig selv med Emma.

I den modsatte side af skalaen, har Emma ikke den mindste snært af selvtillid eller selvsikkerhed, medmindre det kommer til hendes holdninger, som hun har yderst stærke følelser omkring. En diskussion med Emma vil altid være et sikkert nederlag, hvilket Dexter gang på gang har måttet tage til sig. Folk synes godt om hende, på trods af at hun ikke kan se sine egen skønhed og intelligens. På trods af selvkritikken har hun dog altid været den bedste version af sig selv med Dexter.

Sammen er de Dex og Em, Em og Dex. De har det sjovt sammen, de skændes, de råber og skriger, de krammer og finder ud af tingene, de hjælper hinanden igennem de hårde, lette, dumme, irriterende, sjove, fantastiske og ensomme dele af livet, og også selvom de ikke finder ud af det lige med det samme, så har de brug for hinanden. Og selvom en af dem forsvinder, og måske ikke kommer tilbage igen, så vil de altid have brug for hinanden.

Samme dag næste år er en fantastik og medrivende fortælling om at finde vej igennem den rodede tilværelse, kaldet livet, sammen. Den handler om venskab og kærlighed og alt det derimellem, for nogle gange betyder en dag bare lidt mere når man bruger den med nogen man elsker. Det er alt i alt et Must Read, og en absolut klassiker, og jeg vil derfor gerne tildele den 4 flotte stjerne herfra.

#Tab #MustRead #Politik #YoungAdult #Venskab #Kærlighed