Søg
  • Marie Nielsen

Ro på

Ro på af Camilla Skovgaard er på mange måder et generationsportræt og en skarp kritik af vores uddannelsessystem. Bogen handler om, at hvis du føler dig forvirret og i tvivl om, hvad du vil bruge din fremtid på, så stop op! Hvis du føler dig presset til at træffe et valg, som du overhovedet ikke er klar til, så stop op! Bogen tager læseren igennem 7 kapitler, som er fyldt med fakta, citater, interviews og Skovgaards egne oplevelser.

Jeg var lidt skeptisk, da jeg gik i gang med bogen. Frygtede et eller andet sted en selvhjælpsbog, som i sidste ende ville give mig en dårlig smag i munden over, at jeg ikke ved, hvad jeg vil. Eller også skulle den forgive, at den hjælper mig med at træffe VALGET og så ville jeg igen få en dårlig smag i munden, hvis jeg var mere forvirret efter jeg var færdig med bogen.


Dette var langt fra tilfældet. I stedet sidder jeg med en følelse af ro, som jeg overhovedet ikke har haft, siden jeg begyndte at tænke på, hvad jeg skal her efter 3.G. Jeg føler, at det er vigtigt at træffe et valg og at jeg for guds skyld ikke må vælge forkert, fordi bordet fanger. Så det var især Skovgaards interviews med nuværende studerende som gav mig en form for ro. For flere af dem har valgt om, forlænget deres uddannelse eller har dumpet. Sammen er de med til at skabe bogens præmis om, at det er okay, hvis du ikke ved, hvad du vil. At det er okay, hvis du skal tage et par fag om, fordi du dumper. Eller at du forlænger din uddannelse, hvis du har behov for orlov eller for at lave noget andet i et halvt års tid. Kort sagt er romanens grundpræmis, at det er okay at være forvirret, så længe du er tro mod dig selv og vælger det, som er rigtigt for dig.


Det er derfor, at denne bog får 5 stjerne herfra. Den er simpelthen så vigtig og jeg mener, at størstedelen af landets unge (og landets voksne for den sags skyld) ville få noget ud af at læse den. For mig gav den ro på (haha) og de bekymringer, jeg har haft omkring universitetsansøgningerne, som skal sendes afsted til sommer, er ikke blevet mindre. Men de fylder bare mindre. Så tusind tak til Camilla Skovgaard og en meget varm anbefaling herfra!


#MustRead #Forvirring #Skole #Valg #Tvivl #Angst #Pres