Søg
  • Caroline Martinussen

Ready Player One

Ready Player One af Ernest Cline. Året er 2045. Hele verden er i forfald, og det eneste der holder befolkningens humør oppe, og livet værd at leve, er den virtuelle virkelighed, OASIS. De sidste seks år har alle mennesker i verden, der har en avatar i OASIS, ledt efter James Hallidays påskeæg, der giver vinderen hele hans formue, på mange milliarder dollars. For at finde ægget, skal man løse gåder, spille videospil, finde tre nøgler, og rydde tre portaler. James Halliday er skaberen af OASIS, og der er indtil videre ingen der har ryddet alle portaler, og dermed fundet ægget. Indtil nu. Pludselig en dag slår det klik for bogens hovedperson, Wade Watts, og han finder den første nøgle, som den første i verden. Kort tid efter, begynder flere og flere at finde nøglen, og de er alle sammen lige i hælene på Wade. Men det er ikke nemt, at være den første der finder nøglen. Wade bliver pludselig verdensberømt, og får ikke kun venner, men også fjender. Men kan han virkelig løse gåderne og finde ægget før nogen andre gør det, uden at blive dræbt på vejen?

Da jeg havde læst bogen færdig, var jeg meget imponeret. Alle disse gåder, videospil og portaler, der er en del af bogen, relaterer til 1980’erne, og derfor er bogen fyldt med referencer tilbage til den tid. Alt det research der må have været gjort af forfatteren, Ernest Cline, er utroligt. Og bare det, at komme op med ideen til bogen er imponerende. Alt i bogen er beskrevet ned til mindste detalje, og det giver virkelig et godt indblik i, hvordan det er for Wade, at leve i sådan en verden. Jeg er også helt vild med skurken i bogen. Nu vil jeg ikke sige for meget, men de truer med at gøre OASIS til et helvede. Og fordi alle mennesker simpelthen hader dem som pesten, smitter det virkelig af på læseren. Da jeg læste bogen, var jeg tæt på at kaste bogen ind i væggen af bare frustration, hvis det gik godt for dem. En ting vil jeg dog sige. Bogen er science fiction, og man skal virkelig være klar på, at få smidt en masse information i hovedet, lige fra starten. Der er nogle steder, hvor man lige skulle læse det en gang mere, men lige så snart man kom godt ind i bogen, og havde nogenlunde styr på hvem der var hvem, og styr på miljøet, var det en fantastisk bog.

Så, med alt det sagt, var bogen helt klart en af de bedste jeg har læst i år (det siger jeg dog hver gang jeg har læst en ny bog… men alligevel). Jeg vil virkelig anbefale alle jeg kender at læse den, selvom den kan være en smule svær i starten. Dog er den det hele værd. Derfor vil jeg give bogen 4 ud af 5 stjerner!


Bogen er blevet filmatiseret, og udkommer i Danmark d. 28. marts 2018, så den skal jeg helt klart i biografen og se! Hvad med dig?

#MustRead #Konflikt #ScienceFiction #Drama #Virutalreality