Søg
  • Caroline Martinussen

Ready Player One

Kender du ikke til Ready Player One, eller skal du lige have genopfrisket historien? Så smut ind og læs vores anmeldelse af bogen her.


Bogen Ready Player One er skrevet af Ernest Cline, og udgivet i 2011, og kom på dansk i 2013. Den filmiske udgave af bogen er instrueret af Steven Spielberg, og havde dansk premiere i marts 2018. I hovedrollen som Wade Owen Watts (Parzival) ser vi skuespilleren Tye Sheridan, og i rollen som Samantha Evelyn Cook (Art3mis) har vi Olivia Cooke.


I korte træk handler Ready Player One om en ”fjern” fremtid i år 2045. Verden er gået i stå, og folk er holdt op med at ville ændre og forbedre livet på jorden. Derfor lever mange i fattigdom, heriblandt bogens hovedperson Wade Owen Watts. Der er dog et lille lyspunkt i tilværelsen: computerspillet OASIS. Her kan alle drømme sig væk til en virtuel verden, hvor man ikke behøver se den skrantende verden i øjnene. Det frie og for alle tilgængelige OASIS kommer dog i fare da faderen til spillet James Halliday dør. Han efterlader sig et spor af gåder inde i spillet, og den spiller der først løser gåderne vinder ejerskabet over OASIS og Hallidays formue.


Jeg vil starte med at sige: super flot film! Virtuelt er filmen virkelig flot og elegant lavet. Man er ikke i tvivl om at man befinder sig i et sci-fi univers, og man bliver gang på gang overrasket og imponeret over de betagende billeder.


Man får altid at vide at man skal læse bogen først, og så se filmen bagefter. Dette er dog, efter min mening, en undtagelse. På en måde fortæller film og bog to helt forskellige historier. Filmen har taget bogens overordnede idé med OASIS, Wade og gåderne, men så stopper lighederne også dér. Der er dele af bogen man slet ikke ser i filmen, og omvendt dele af filmen der ikke optræder i bogen. For eksempel er der en række scener fra Ondskabens hotel (The Shining), som slet ikke opstår i bogen. Desuden vender filmen lidt bogen på hovedet, så i stedet for at Wade infiltrerer IOI’s center er det i filmen Samantha der bliver taget til fange af dem. Der er flere gange under filmen, hvor man, hvis man har læst bogen, sidder og tænker ”hvad sker der her?”.


Jeg tror, man skal prøve at se filmen uafhængigt af bogen. Så derfor; har du ikke allerede læst bogen og har du planer om at se filmen, så se filmen først. Filmen som enhed vil jeg give 4 ud af 5 stjerner, for dens flotte billeder og veludførte action. Filmen i forhold til bogen vil jeg give 2 ud af 5 stjerner, da den ikke følger handlingen i bogen særlig godt, hvilket, efter min mening, er ret ærgerligt.


#bogvsfilm #moviereads

Seneste blogindlæg

Se alle

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians er en bestselling serie af Kevin Kwan, som følger en kinesisk familie, der ikke bare er rig – de er sindssygt rige. Hvis du ikke har læst bogen, kan du finde en anmeldelse af den her