Søg
  • Marie Nielsen

Ravnenes Hvisken – Bind 3

Ravnenes Hvisken – Bind 3 af Malene Sølvsten er sidste bind i serien om Anne og de nordiske guder. Fimbulvinteren er på vej og Anne prøver desperat at overbevise sine venner og den danske regering om, at det kun er et spørgsmål om tid, førend Ragnarok starter. Men hvem kan hun egentlig stole på? Og er Ragnarok det værst tænkelige scenario eller kunne det i virkeligheden skabe en ny og bedre verden? Men hvis hun ønsker at afværge Ragnarok, må hun også være klar til de store ofre, som det kræver af hende.

Ligesom alle andre har jeg i spænding ventet på den sidste og afsluttende bind om Anne. Og jeg vil ikke sige, at jeg blev skuffet… men så alligevel. For Sølvsten havde virkelig lagt op til et brag af en afslutning og den fik vi også. Men der var en del steder, hvor historien haltede lidt. Hvor tiden faldt lidt lang og så skiftede tempoet, så det hele gik abnormt stærkt og der skete utrolig meget på få sider.


Dog er jeg stadig fan af Sølvsten og hendes måde at skrive på. Sproget er helt nede på jorden og hverdagsagtigt. Og Anne er en vidunderlig karakter, der træffer nogle – til tider – pudsige valg. For eksempel da hun reddede Mimer fra vanrøgt hos Odin. Det er især Annes beslutsomhed, der gør bogen så god. Hun er en handlekraftig ung kvinde, som ikke er bange for at træffe de svære valg – og det beundre jeg hende virkelig for.


Men det bliver ikke til mere end 3 ½ stjerner herfra. For selvom jeg elsker Anne og forguder Sølvstens skrivestil, så manglede bogen et eller andet. Den var ikke helt som jeg havde håbet på og slutningen ødelagde en del for mig. Men nu er jeg spændt på, hvad Sølvsten giver sig i kast med, for jeg skal helt klart læse mere fra hendes hånd!


#Kærlighed #Mord #Nordiskeguder #Valg