Søg
  • Marie Nielsen

Ravnenes Hvisken – Bind 2

I Ravnenes Hvisken – Bind 2 af Malene Sølvsten, bliver Anne endnu engang kastet ud i den ukendte verden. En gammel ven opsøger Anne, dødeligt såret, og når at fortælle hende, at hendes søster er taget til fange, før han dør. For at befri sin søster må Anne selv risikere livet og ukendte farer gemmer sig overalt. Samtidig bliver hun plaget af synet af sit eget mord. Men hvorfor bliver hun ved med at se det? De fik jo afværget det i tide. Eller gjorde de? Hele sit liv er Anne blevet forladt. Nu indser hun, at for at redde sin søster, må hun selv svigte dem, hun elsker. Men kan hun gøre det?

Anne er stadigvæk den hårdtslående heltinde, som vi mødte i bind 1, og endnu en gang sendes hun ud på en farefuld rejse, som vil både udvikle og udfordre hende. Men… den var ikke lige så god, som den første. Denne gang bliver læseren introduceret til en række nye karakterer og vi møder Ragnara(!), hvilket var fantastisk. Hun skilte sig markant ud fra hvad man havde forventet af skurken. Og Sølvsten præsenterede endnu en fyr, som kan kæmpe om Annes hjerte: Rorik, som er en del af modstandsbevægelsen… eller er han? Men jeg ved ikke, om det var det udvidede persongalleri eller handlingen, der bare ikke fangede mig på samme måde. Forstå mig ret, det er stadigvæk en vidunderligt velskrevet bog.

I bogen præsenteres man for den verden, hvorfra Varnar, Monster og mange andre kommer fra. Og det er her, at Sølvsten mister mig. For det er en meget almindelig verden, som minder om meget fra enhver anden fantasyroman. Jeg ved godt, at man ikke kan opfinde den dybe tallerken flere hundrede gange, men jeg sad bare tilbage med en følelse af at være skuffet. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elskede hvordan bind 1 fandt sted i Nordjylland. Hun rejste på kryds og tværs af landet sammen med Rorik, men det virkede ikke som om de kom nogen vegne. Til sidst havde man det lidt, som i slutningen af Ringenes Herre-trilogien: Hvorfor fløj de ikke på de forbandede ørne hele vejen?

Dog skal det siges, at de sidste 50 – 100 sider af bogen var ventetiden værd. Helt ærligt: HVAD SKETE DER LIGE?! Hændelserne og ulykkerne væltede ind over hinanden, og man blev mere og mere spændt på, hvem der ville være i live i slutningen og hvad mere der kunne ske. Og når det hele er på sit højeste, laver Sølvsten en cliff-hanger og efterlader mig tilbage med et stort spørgsmål: hvornår kommer 3’eren??? Det bliver til 4 ravnsorte stjerner herfra og et ønske om, at hun ikke slår for mange af karaktererne ihjel i det sidste bind af serien.

#Krig #MustRead #Familie #Magi #Forelskelse #Mord #Nordiskeguder #Rejse