Søg
  • Marie Nielsen

Ravnenes Hvisken - Bind 1

Ravnenes Hvisken - Bind 1 af Malene Sølvsten handler om den 17-årige Anne, som er en helt almindelig gymnasieelev i Nordjylland. Eller næsten da. Anne kan se hændelser i fortiden og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord, hvor en rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort tid efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen og tegnet er på dem alle. Med et er den ellers så fredelige lille by fyldt med fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

Anne er en af de fedeste hovedpersoner, som jeg har stødt på. Hun udvikler sig utrolig meget fra første til sidste side, men uden at man til sidst føler, at hun har fået en personlighedstransplantation. Hun holder fast i sit sorte tøj, men selvom hun i starten er noget modvillig over for forandringer, giver hun dem en chance. Samtidig er hun seer, men ikke klar over det og gør alt hvad hun kan, for at undgå asatroen. Og det var ikke kun Anne, som var velskrevet. Det gjaldt hele persongalleriet. Jeg kunne tydeligt forestille mig Luna og hendes konstant omskiftelige tøjstil - og hårfarve. Og de fyre, som Sølvsten præsenterede os for! Sølvsten stiller en i et svært dilemma, når det handler om Varnar og Elias.


Nordisk mytologi er jo det nye sort, når det handler om fantasy. Så det var med en hvis tøven, at jeg gik i krig med denne bog, da jeg føler, at emnet efterhånden er ved at være udtømt. Men der fik Sølvsten omvendt mig, det skal jeg da lige love for. Jeg elskede hendes verdensopbygning og hvordan det ikke kun var guderne, der havde fået børn med menneskene. Samtidig var jeg også en smule bange for, at det hele skulle udvikle sig til en sødsuppe af en ungdomsroman, men i stedet fik hun gys, krimi og fantasy kogt sammen til en vidunderlig roman.


Som alle gode forfattere, laver Malene Sølvsten den ondeste slutning: en cliff-hanger (ha! Der troede du lige, at jeg ville afsløre slutning). Så nu har man jo intet andet valg end at læse bind 2, for jeg er ikke klar til at slippe Anne og hendes venner endnu. 5 stjerner herfra og en spændt læser, som ikke kan vente med at se om 2’eren er lige så god!


#Krig #Forelskelse #Magi #Mord #MustRead #NordiskeGuder