Søg
  • Liv Tange

Piger kan leve længe måske for evigt

Piger kan leve længe måske for evigt af Iben Konradi Brodersen handler om pigen Gro, der går i 1.g. Gro er en pligtopfyldende pige, der interesserer sig for sin skole og sine karakterer, men da hun møder Faxe den første dag i 1.g begynder hendes liv langsomt at skride for hende. Gro bliver betaget af Faxe’s fandenivoldske livssyn og ligegyldighed over for skole og lektier. Gro og Faxe bliver venner, og er næsten uadskillelige. Faxe får Gro til at pjække fra skole og tage til vilde fester, og Gro stopper til sin elskede dans, for at kunne bruge mere tid sammen med Faxe og hendes venner.

Det går fint for Gro det første halve år, men da karakterbogen kommer, må Gro indse, at hendes nye liv ikke er helt så fantastisk som hun gik og troede. Karaktererne ligger faretruende lavt, og Gro må gøre noget radikalt hvis hun vil lave om på det. Hun bryder kontakten til Faxe, og lægger sig i selen for at redde sine karakterer og sig selv. Hun udelukker sig selv fra fælleskabet for at fokusere på skolen, men angst, stress og pres stiger hende snart over hovedet.

Pige kan leve længe måske for evigt er en intens, aktuel ungdomsroman om en ung pige der bliver fanget mellem lysten og pligterne. Gro drømmer om at være som Faxe, men hun vil også gerne have gode karakterer og please sin mor. Men som vi alle nok ved: fest og gode karakterer går sjældent særligt godt i spænd. Gro’s vej, først mod toppen, senere mod bunden, skildres ærligt og ægte, og man får lov til at følge hende hele vejen. Gro er en meget observant karakter, hvilket gør at læseren får et godt indblik i alle hendes nye venner og bekendtskaber.


Jeg faldt faktisk over den her bog pga. titlen. ”Piger kan leve længe måske for evigt” lød anderledes og interessant. Jeg har ikke fundet ud af hvorfor bogen har denne titel, men måske fordi det er den følelse Gro har når hun er sammen med Faxe. Følelsen af at hun kan leve for evigt hvis bare hun holder sammen med Faxe.


Jeg lyttede til denne bog, der er indtalt af forfatteren selv. Det tog mig lidt tid at vænne mig til oplæseren, men da jeg først havde gjort det, blev jeg ret begejstret for den. Det giver bare noget andet til historien når man lytter til dem i stedet for at læse dem. Bogen er skrevet godt, og har nogle gode karakteropbygninger, men selve historien fangede mig ikke fuldstændigt.


Jeg manglede desværre følelsen af at have mistet en god ven, da jeg vendte den sidste side. Derfor får Piger kan leve længe måske for evigt af Iben Konradi 3 ud af 5 stjerner.


#venskab #ungdom #stress