Søg
  • Marie Nielsen

Og så drukner jeg…

Og så drukner jeg… af Ditte Weise handler om Josephine, son har styr på alt. Hun får de gode karakterer, den lækreste fyr i klassen som sin kæreste, en vidunderlig bedste veninde og har planlagt sin fremtid. At hun så tager betablokke for at kontrollere angsten, så alt forbliver lige så perfekt, som det ser ud til – det vedkommer ikke sagen ved. Eksamenstiden i 3.G begynder og der går ikke længe før Josephines skemalagte hverdag begynder at skride. Hun kæmper for at gøre det hele rigtigt, for hvis ikke hun går det, så mister hun det hele. Men lige meget hvor hårdt hun kæmper imod, begynder hun at miste grebet og der er ikke andre til at tage faldet end hende selv.

Fuck… det her, ik’? Det er bogen for min generation. Jeg kunne genkende mig selv og mange af mine jævnaldrende i store dele af den. Det her er romanen, som alle bør læse. Længere er den simpelthen ikke.


Josephine er en vidunderlig hovedperson at følge, især fordi jeg kunne sætte mig ind i hendes valg langt hen ad vejen. Jeg kunne følge hendes beslutninger og tanker i så høj grad, at det næste blev skræmmende. Især da hun fik en dårlig karakter til eksamen og regnede sig selv for ingenting. Hun blev virkelig billedet på det pres, som hviler på min generation – hvad end det kommer fra en selv eller ens forældre og omgivelser. Josephine skulle have det hele, men havde hverken kræfter eller tid til det hele. Beskrivelsen af hendes nedtur ramte fandme hårdt.


Hendes forhold til Oliver var simpelthen hæsligt, men viste samtidig også, hvor langt man kan være villige til at gå for at få den perfekte facade udadtil. Weise formåede også at vise de sider af livet, som man så absolut ikke er herre over, som f.eks. skilsmisse og angst. Desuden var jeg særligt glad for slutningen, da man ikke helt ved, hvad der videre sker med hende. Men jeg sad dog alligevel med en følelse af, at hun kommer styrket videre.


Det er 5 kæmpemæssige stjerner herfra, hvilket næppe kommer som en overraskelse. Det er første gang, at jeg har læst noget af Weise, men det bliver ikke sidste. Hun formår virkelig at skrive om den unge generation og med denne bog kommer hun i min optik op på højde med Sarah Engells forfatterskab. Den her bog er et absolut must read for alle unge mennesker, som føler, at deres liv skal være planlagt og at de skal kunne det hele.


#MustRead #Familie #Karakterer #Skole #Kontrol #Forelskelse #MentalHealth #Angst