Søg
  • Liv Tange

Odinsbarn

Odinsbarn er første bog i serien Ravneringene, der er skrevet af Siri Pettersen. Bogen foregår i et land kaldet Ymslanda, hvor folk har haler og kan trække på en kraft der kommer fra jordens indre kaldet Evnen. Som 15 årig finder Hirka ud af at hun ikke er som alle andre. Hun har aldrig kunnet favne (det hedder det når man trækker på jordens kraft), hvilket alle andre i hendes verden kan. Hirkas hale blev taget af ulvene da hun var spæd, og var det ikke for arrene på hendes ryg ville folk tro at hun var menskr eller odinsbarn der, ifølge overtroen, besidder evnen til at sætte ætlinge i forrådnelse.

Som 15 årig skal alle ætlinge fra Ymslanda til Ritualet. Her skal de vise over for Rådet at de kan favne. Hirka ved at hun aldrig vil komme igennem Ritualet uden at blive opdaget som jordblind. Heldigvis får hun hjælp fra sin barndomsven Rime, der er af Rådsslægt. Men vil hans stærke tilknytning til Evnen være nok til at redde Hirka fra Rådets skarpe klør?

Ravneringene er high fantasy, hvilket vil sige at den foregår i et helt andet univers end det vi kender. Det gør historien sværere at forstå, og da vores fortæller (Hirka) jo altid har boet i det andet univers (Ymslanda) får vi ikke beskrevet universet med det samme. Jeg var selv cirka halvvejs i Odinsbarn før historien rigtig begyndte at give mening for mig. I starten bliver der brugt en masse ord man som læser ikke kender, og man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med. Man skal gå til denne bog med et åbent sind, og hvis man ikke er glad for fatasy-genren vil jeg anbefale at man finder en anden bog at læse.

Når det så er sagt, så er Odinsbarn en fantastisk bog, når først man når dertil hvor den giver mening. Jeg synes det er fedt at få lov til at opleve en verden der minder så lidt om min egen. Historien bliver fortalt fra tre forskellige synsvinkler, hvilket gør at man som læser får et endnu bredere og mere fyldestgørende billede af Ymslanda. Fortællevinklen skifter i nogle afsnit, men vi følger overvejende hovedpersonen Hirka. Pettersen formår at holde spændingen helt til sidste side, og jeg åd sidste del af bogen for at finde ud af hvordan historien sluttede.

Ravneringene skiller sig i den grad ud fra den type bøger jeg normalt læser, men nu da jeg er færdig med første bog i serien kan jeg slet ikke vente med at komme i gang med to’eren ”Råddenskab”, der efter sigende kommer til at foregår i vores egen verden. Jeg vil give Odinsbarn 5 ud af 5 favnende stjerner. Den er simpelthen et must-read for alle fantasy-fans.

#Anderledes #Familie #HighFantasy #Krig