Søg
  • Marie Nielsen

Noget om Grace

Noget om Grace af Carey Heywood handler om Grace, som for nyligt har mistet sine forældre. Hun bor sammen med John, hendes livs kærlighed, som efter han mistede sit arbejde, er blevet sur og indadvendt, hvilket gør, at Grace går på æggeskaller omkring ham. Det hele lader til kører denne samme triste rille og det vil det formentlig blive ved med at gøre – hvis ikke det var på grund af den opringning, som Grace modtager. I den anden ende af telefonen er hendes mormor, som Grace troede døde, da hun var lille. Grace vælger at rejse ned til mormoren og bo i et par uger, hvorefter Grace begynder at stille spørgsmålstegn ved sit liv og sin kærlighed til John.

Bogen er bygget op efter sorgens fem faser: benægtelse, vrede, forhandling, depression og accept, således at bogen er delt i fem dele. Det kunne jeg egentlig meget godt lide, da det ikke stod sort på hvidt, hvorfor del 3 kunne forbindes med forhandling. Det gav lidt at tænke over, hvilket jo altid er et plus. Til tider blev det dog lidt irriterende. Selve sproget var dejlig nede på jorden og jeg kunne langt hen ad vejen godt følge Grace. Dog var der nogle ting i bogen, som jeg blev lidt træt af i længden. De kommer senere…


Jeg kunne godt lide Grace og synes, at hun virkede meget menneskelig (hvilket nok også var meningen). Dog blev det hele lidt opsat, da det skulle følge de fem faser og hendes humør skulle på en eller anden måde tilpasses temaet for kapiteldelen. Samtidig var hun alt for underdanig i starten, men hvis man ser i forhold til, at John var den eneste person tilbage i hendes liv (det var før hun mødte mormoren), så kan jeg måske godt følge hende. Men jeg kan samtidige ikke fatte, at hun kunne finde sig i at blive trådt på af John. Delen hos mormoren med naboen, som hun (selvfølgelig) faldt for, var også meget sød, men som sådan var der ikke den store handling i bogen. Jeg følte lidt, at man godt vidste, hvordan man kom fra A til B, men lige skulle tage hundredesytten omveje først.


I alt bliver det til 2½ stjerner herfra. Bogen var sød og god at slå hjernen fra til. Men som sådan var den ikke noget at råbe hurra for. Jeg kan anbefale den til en dag i sofaen under tæppet efter en hård uge eller til at tage med på ferien – hvis man ikke har noget bedre stående på sin TBR-liste.


#Tab #Familie #Accept #Fornyelse #Forelskelse #Sorg #Kærlighed