Søg
  • Marie Nielsen

Monsun af stjerner

Monsun af stjerner af Katrine Williams handler om Stella, der flytter til Australien efter en ulykke, hvor hendes bedste veninde, Veronica, drukner. I Australien bliver hun hurtigt veninde med Alyssa og samtidig forelsker hun sig også i den mystiske Jared. Det hele bliver ikke nemmere af, at Jareds fætter, Castor, (som Alyssa i øvrigt er vanvittig forelsket i) viser interesse for Stella. Oven i alt det begynder hun også at få hallucinationer, der finder sted i 1800-tallet, som muligvis skyldes den mystiske perle, som hun fik under ulykken. Det skal snart vise sig, at tingene langt fra er, som det ser ud og Stella er fanget midt i det hele, uden at ane, hvad der egentlig foregår.

Det her var en lidt flad læseoplevelse, for at sige det rent ud. Selve handlingen var lidt sløv, selvom ideen egentlig er rimelig spændende. Bogen starter med, at Stella overlever en drukneulykke, men under ulykken dukker en fremmed dreng op og giver hende en mystisk perle. Det er ikke en helt dårlig start. Men derfra gik det stille og roligt ned af bakke.


Det var en lidt blandet oplevelse af følge Stella. Jeg kunne ikke finde ud af, om jeg kunne lide hende. På den ene side gennemgik hun noget meget traumatisk og oven i det bliver hun sendt til Australien af en mor, der er mere optaget af sit arbejde end hendes teenagedatter. På den anden side kunne jeg virkelig ikke følge hende, da hun valgte at tage på date med Castor. Du er den nye pige på et helt kontinent og så vælger du at date den fyr, som din nye veninde er fuldstændig skudt i? Amen come on, det er simpelthen for dumt. Til gengæld fik forfatteren meget behændigt fjernet den forhindring på en måde, der simpelthen var alt for opstillet. Derimod kan man sige, at Stella den perfekte ungdoms heltinde, som langsomt skal klare sig selv – og når hun ikke kan det, så kommer der selvfølgelig en lækker fyr og redder hende.


Et plus fra mig var, at den foregik i 80’erne. Gud hvor er jeg vild med det årti! Og derfor synes jeg, at der slet ikke var nok 80’er vibe over den her bog, men det er selvfølgelig en smagssag. Dog havde jeg lidt svært ved, da karaktererne begyndte at tale om global opvarmning og da Stellas tante lavede mad på grøntsagsfars. Umiddelbart er det to ting, som jeg ville mene høre nutiden til, men du må ikke hænge mig op på det – der er en god chance for, at jeg tager fejl på det område.


Alt i alt bliver det til 2 stjerner herfra. Historien har helt klart potentiale og jeg tænker, at meget af handlingen var sløv, da det trods alt er bind 1. Men jeg synes måske, at det blev lidt for meget med springene tilbage i tiden, hvor sproget virkede meget forceret, og så var Stella en karakter, som jeg havde et meget blandet forhold til. Men bind 2 skal da i alt fald have et skud!


#Kærlighed #Mystik #Magi #80erne #Australien #Forelskelse #Familie #NyBegyndelse