Søg
  • Marie Nielsen

Model misfit

Model Misfit af Holy Smale er bind 2 i Geek Girl-serien, så spoilere om bind 1 kan forekomme. Læs anmeldelsen af bind 1 her.


Harriet Manners er stadig model… og en nørd, der ved stort set alt om alting. Men hvad hun ikke ved, er, hvordan hun skal håndtere den kommende familieforøgelse, som sker i slutningen af sommeren. Så da hendes sommerplaner bliver ødelagt og hun bliver tilbudt at gå model i Japan, virker det som den perfekte flugt fra virkeligheden. Men det skal hurtigt vise sig, at turen til Japan langt fra er en dans på roser, da det lader til, at nogen forsøger at saboterer hendes fotosessions. Og det bliver ikke bedre af, at Nick dukker op med en ny kæreste på armen…

Jeg er stadig fuldstændig vild med lydbogsoplæseren af denne serie. Det er en af de helt store grunde til at lytte til den bog – i stedet for at læse den.


Bogen starter i slutningen af skoleåret, hvor Harriets meget udførlige plan for sommerferien hurtigt går i vasken, da hendes bedste veninde, Nat, bliver sendt af sted til Frankrig af hendes mor. Med hjælp fra Harriets mildest talt flyvske papbedstemor, får hun af sine forældre lov til at tage til Japan. Bedstemoren forlader hende i Japan og Harriet befinder sig lige pludselig meget langt væk hjemmefra. Og alene med den start vandt bogen en plads i mit hjerte. Det er simpelthen så mange ting, at jeg ville sætte mig til at tude, da det simpelthen er alt for uoverskueligt.


Harriet er stadig en super fed hovedperson og man møder også karakterer som Nick, Wilbur og Yuka Ito, som var med i bind 1, men bogen introducerer også helt nye karakterer. Her er det især Harriets to rommates i Japan, som viser sig ikke at have helt rent mel i posen. Det var dog et minus, at både karakterer og handling var meget forudsigelige (med undtagelse af Harriets stalker/ven, Toby), men lige nu, var det egentlig mest det, som jeg trængte til.


Bogen får 3,5 stjerner. Det var en god historie og jeg følte virkelig med Harriet, som næsten lod til at være i modvind hele tiden. Samtidig er jeg faldet for alt det teenage-drama, som Smale har stoppet ind i Geek Girl-serien. Især fordi Harriet bliver meget melodramatisk og det gør kun, at bogen bliver sjovere at læse og/eller lytte til.


#Nørd #Familie #Venskab #Rejse #Lydbog #Mode #Forelskelse #Forvirring