Søg
  • Freja Kofod-Hansen

Mindelandet - Dronningernes erindringer

Mindelandet - Dronningernes erindringer af Line Wenzel finder sted i landet Sunira, hvor dronningen slægten kan udøve magi, som de eneste i landet, men magien kommer med en høj pris. Hver gang de bruger magi, mister de et minde. På prinsesse Tellas 17-års fødselsdag møder hun Melina, en tidligere adelig fra hendes mors ungdom, som truer med at afsløre dronningernes hemmeligheder. Tellas mor har ofret sine minder og derfor bliver Tella nødt til at tag ud, og lede efter dronningernes erindringer. På rejsen møder hun andre magiker og finder ud af, at intet er, som hun troede det var.

Denne bog har både været en dans på roser og ”a pain in the ass”, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg startede ud med at lytte til lydbogen for to-tre måneder siden, men kom først tilbage til den for nyligt. Det var rigtig svært at komme ind i universet og ind på personerne, og jeg blev en anelse forvirret i starten. Man skal lige finde ud af, hvilken verden man befinder sig i og hvad man har med at gøre, men når det så er sagt, har det været så sjovt at lytte til Mindelandet.


Tella er en ægte prinsesse, hvilket er virkelig forfriskende at læse. Der er en helt del ting, hun ikke kan gøre, som almindelige mennesker kan, hvilket giver mening, da hun er prinsesse. Tella har ikke noget søskende og hendes far døde, da hun var lille, så hun har kun sin mor. Derfor er deres bånd meget tæt, men Leonora har stadig en masse hemmeligheder for Tella og os læsere, som skaber det spændende plot. Men det giver også en adskillelse mellem Tella og hendes mor, for kan Tella stole på alt, hvad hendes mor siger? Tellas forhold til de andre karakterer i bogen er generelt ret spændende at følge med i og der er virkelig rart at læse en fantasybog, hvor der ikke er mager eller soulmates med og hvor det bestemt ikke er lige så nemt, som man skulle tro.


Bogen har dog også nogle minusser i min øjne. Tella kommer ud i mange vanskelige situationer, hvor man virkelig spidser ørerne (lydbogsjoke) og tænker: ”Hvad skal der ske nu?”. Tingene ser virkelig ikke godt ud for Tella og det kan næsten kun gå galt. Dog ender de store scener, der har en masse potentiale for noget vildt, ofte ud med en kedelig og neutral slutning. Generelt bliver historien fortalt lidt mat og neutral historie, og jeg manglede virkelig de øjeblikke, hvor jeg hopper i sengen og skriger, enten af noget helt fantastisk eller noget uacceptabelt, som gør læsse oplevelsen meget bedre.


Det skal dog ikke stoppe jer for at læse Mindelandet. Overordnet set er det en rigtig godt bog. Når man først er gået i gang med den, er det svært at stoppe og selvom jeg manglede lidt mere tryllestøv og nogle vildere og mørkere beslutninger fra Tellas side, så elskede jeg hendes forhold til Dristan og hendes udvikling fra prinsesse til en stærk magiker. Kort sagt: Hvis du kan lide fantasy med stærke kvinder, kærlighed og en masse eventyr så kan du finde Mindelandet på Ereolen som lydbog eller ebog, eller i fysisk form på Næstved Bibliotek.


Jeg giver den 4 ud af 5 stjerner.

#powerwoman #magi #kærlighed #eventyr #danskfantasy