Søg
  • Freja Kofod

Mig før Dig

Mig før dig handler om Lou Clark, som har mistet sit elskede job på The buttered Bun og det med at finde et nyt job er sværere en man skulle tro. Det ender dog alligevel med at Lou finder et job hos Will Traynor, som efter en ulykke stort set blev lammet i hele kroppen.  Will vil gøre en ende på sit elendige liv, men hvad han ikke ved er at Lou vil komme med fest og farver og gøre alt hvad hun kan for at Will vil komme til at se livet som en gave igen.

Nu er det snart vinter og hvad er bedre end at læse en af de mest romantiske og rørende bøger der findes, imens du sidder inde i varmen og lytter til det dårlige vejr udenfor? Jeg kan ikke rigtig komme i tanke om noget bedre. Derfor vil jeg komme med en anmeldelse af en af mine yndlings bøger til dato, nemlig Mig før dig. Jojo Moyes har skrevet tonsvis af romantiske bøger, men det er nok den, vi alle sammen kender bedst, da den også er blev lavet til en smuk og meget rørende film.


Den første ting jeg vil nævne og som er en af de ting. der har gjort, at jeg har holdt fast i alle tre bøger i serien, er helt klart Lou Clark. Lou er en farvestrålende kvinde med de fineste kjoler og sko. Hun er finurlig og klodset, en man kan grine med og virkelig en man kan relatere til. Hvis man har set filmen, tror jeg ikke, at man kan modsige mig i, at man får helt lyst til at købe alt Lous tøj og danse rundt i det derhjemme.


Nogen mennesker ville nok være uenig med mig i, at Mig før Dig er en kærlighedshistorie, fordi historien jo ikke er en dans på roser for nogen af karakterende og fordi det alt sammen handler om, hvordan Will skal forføre Lou. Det vil jeg til dels give dem ret i. Som overskriften siger, så handler historien om Lou, inden hun møder Will og hvordan Will ændrer hende til at blive mere modig. Det her er altså ikke kun en historie om kærlighed, men også om at finde ud af, hvem du er, familie relationer og sorg. Det er alt sammen noget mange mennesker kan relatere til på den ene eller anden måde.


Og til allersidst vil jeg bare sige, at hvis du ikke har læst nogen af Jojo Moyes bøger endnu, så er du virkelig gået glip af noget. Hun skriver en masse historiske kærligheds bøger, som alle sammen har det tilfælles, at de handler om helt almindelige familier, der går igennem svære ting. Det er bøger, man griner og græder til på samme tid og jeg tror faktisk aldrig, at jeg har læst en bog, hvor jeg er dykket så langt ind før.


Derfor vil jeg give Mig før dig 5 stjerner.


#Handicap #Humor #Film #Sorg #England