Søg
  • Marie Nielsen

Mellem os

Mellem os af Sebastian Bune er en novellesamling, hvor mange af de store danske ungdomsforfattere har bidraget. Alle noveller handler om familieforhold og de komplikationer, som kan opstå. Følgende beskrivelse er fra forlaget CarlsenPuls og ridser egentlig meget godt op, hvad novellerne beskæftiger sig med:


”Hvordan er det at blive forelsket i en fætter? Kan man flygte fra sin egen familie? Hvad gør man, når ens skilsmisseramte far er gået i hundene? Det er ikke altid nemt at være en del af en familie, og der kan ske hvad som helst mellem familiemedlemmer.”

Jeg er kæmpe fan af mange af de forfattere, som har bidraget til den her novellesamling – her især Sarah Engell og Jesper Wung-Sung. Og selvom novellerne ikke på nogen måder hænger sammen, så komplimenterer hinanden ganske godt. De beskæftiger sig alle med emner som kærlighed, ensomhed, skyld og det at føle sig uden for. Nogen noveller var bedre end andre, men det kommer formentlig også an på, hvem man er som læser og hvilke historier man derved kan identificere sig med.


Jeg giver den tre stjerner og kan varmt anbefale den. Samlingen giver en fed mulighed for at finde nye danske forfattere, som man kan læse. For mit vedkommende åbnede den døren ind til Thomas Korsgaard, som skrev novellen En rigtig hue, som ramte mig lige i hjertekulen.


#Familie #Ensomhed #Pligt #Venskab #Problemer #Kærlighed