Søg
  • Marie Nielsen

Mørke rum

Mørke rum af Kristina Aamand handler om Sophia, som er i praktik på Klinikken for Sexovergreb. Noget om hendes mor har svært ved at accepterer, for det er jo pigernes egen skyld, at de er endt det. Sophia deler dog ikke denne holdning, men praktikken bliver en øjenåbner for hende – og samtidig gør det også hendes liv mere besværligt.

Så det her var en lidt anderledes historie. Den følger fire spor, hvor Sophia, Maysun, Parvati, Elias (Sophias storebror) og en ukendt piges historier fortælles. Og jeg tror desværre, at det var noget fa det, som ødelagde bogen for mig. For historierne med de fire piger var gode og fangede mig virkelig. Elias’ del virkede nærmere til at være der for at vise voldtægt set fra en mans synspunkt. Helt ærligt: jeg synes, han var en alt for flad karakter.


Jeg tror, at hvis Aamand havde nøjes med at fortælle historien fra Sophias synspunkt, så havde romanen været meget bedre. Den havde formentlig også virket mere sammenhængende. Derfor bliver det kun 3 stjerner herfra: 2 for selve bogen og 1 for den vigtige og hårde virkelighed, som bogen fortæller. Jeg tror på, at det er vigtigt at fortælle historien om voldtægt og hvordan det påvirker offeret og dets omverden resten af livet.


#Familie #Hemmeligheder #Religion #Voldtægt