Søg
  • Marie Nielsen

Leah on the Offbeat

Leah on the Offbeat af Becky Albertalli handler om Leah, der uden problemer kan holde rytmen bag trommerne – men når det kommer til det virkelige liv… se, det er en hel anden snak. Hun føler sig som the odd one out i hendes vennegruppe. Hun elsker at tegne, men tror ikke nok på egne evner. Og så er hun ikke stærk nok til at fortælle sine venner, at hun er biseksuel – det selvom hendes bedste ven, Simon, er ude af skabet. Så da dimissionen nærmer sig og hendes vennegruppe truer med at splintre ud over USA, ved hun ikke, hvilket ben hun skal stå på. Og sagen bliver ikke nemmere, da hun falder for en af de andre i gruppen. En, som hun aldrig skulle have været faldet for.

Jeg var kæmpe fan af Simon vs. verdens forventninger og glædede mig over, at Albertalli kom med en opfølger, der fulgte en af de andre karakterer. Men… jeg ved det ikke helt. Det var en god historie og jeg fik da også slugt den på to dage, men jeg nåede på en eller anden måde at blive træt af historien. Leah var en fed karakter, men jeg blev på en måde træt af hendes stemme. Samtidig virkede det til tider, som om hun var lesbisk og ikke biseksuel. Det forvirrede mig bare en anelse. Men selve historien om, at deres veje skulle skilles og alt det kaos, som det medbragte, var jeg glad for. Især delen med at vælge mellem hvor man skulle på college, og ens kæreste.


Så alt i alt 3 stjerner. Det var en sød historie, men der var lidt for mange afstikkere i løbet af historien. Blandt andet en diskussion om racisme, som bare var for langt ude. Og den blev simpelthen trukket i langdrag, så… ja, havde nok bare forventet mere af Albertalli.


#Drama #Skole #Venskab #LGBTQ #Kærlighed #Musik