Søg
  • Freja Kofod-Hansen

Kvadrantiderne

Kvadrantiderne er 4. bog i Spektrum serien skrevet af Nanna Foss og vi takker mange gange for dette anmeldereksemplar.

I Kvadrantiderne er det endelig Noahs tur til at være i spotlightet og vi får lov til at lærer ham meget bedre at kende. Noah er plaget af et mareridt, hvor han begår et mord og derefter bliver ædt af monstre. Derfor har Noah besluttet sig for at holde sig vågen. Hvis man lægger det sammen med, at han har et talent for at blive uvenner med folk, så bliver det snart til en farlig cocktail. Det hele bliver snart for meget for Noah og han må (og skal) nå at kontrollere sit mareridt, inden det er forsent.

Nanna Foss formår for hver bog hun skriver at drysse mere spændende og lærerig krymmel over bøgerne. Nu fik vi endelig lov til at få et indblik i den mystiske Noahs tanker, hvilket har været længe ventet, og jeg må sige at Foss lever op til alle mine forventninger om en dyster og kompromisløs fortælling.


Indtil videre har Noah været den irriterende bror, som aldrig lytter. Nu får vi lov at hoppe med ind i Noahs tanker, hvilket var noget af en overraskelse og også noget af en rutsjetur. Der er så meget, som vi ikke ved om Noahs fortid og nutid, som er virkelig spændende at dykke ned i. Vi får lov til at høre mere om Noahs tid i Australien, hvilket gør, at man ender med virkelig at føle med Noah. Serien bliver også mørkere og mere dramatisk en tidligere og man ved aldrig rigtig, hvordan personerne får det hele til at fungere og undgår at komme galt afsted.


Spektrum er generelt set en rigtig god bog og en rigtig god serie, som både unge og voksne kan få en god læseoplevelse ud af. Aspektet med tidsrejsende er super sjovt og totalt forvirrende og det må man ihvertfald sige, at Kvandrantiderne også er. Det eneste negative ved Spektrum-serien er at bøgerne er så tykke! Den kunne sagtens være mindre med mindre bogstaver, da man kan godt mindste lysten til at læse den, når man ser, hvor lang den er, men jo længere man kommer ind i historien, jo hurtigere går det med at få læst den, da man bliver fuldstændig fanget af historien.

Jeg vil give Kvadrantiderne 4 stjerner og så er der ikke mere at sige end, at vi nu skal vente endnu en gang på at kunne komme tilbage til Spektrum-verdenen. *suk*


#Tidsrejser #Frygt #Spænding