Søg
  • Marie Nielsen

Joyland

Joyland af Stephen King handler om Devin Jones, hvis kæreste har forladt ham. I sommeren ’73 tog han et sommerjob i forlystelsesparken Joyland i håb om at glemme pigen, der knuste hans hjerte. Men i stedet for en stille og rolig sommer, stod han overfor noget langt mere forfærdeligt: arven fra et uopklaret mord, et døende barns skæbne og mørke sandheder om livet – og hvad der kommer efter – det kom til at forandre hans syn på verden og ikke mindst: hans syn på sig selv.

Jeg har ikke læst noget af King, før jeg gav mig i kast med Joyland. Jeg forbandt ham med bøger, som Ondskabens Hotel og IT – bøger som ganske enkelt ville ødelægge min nattesøvn. Men da jeg ledte efter en krimi og faldt over Joyland, tænkte jeg ”why not” og tog den med hjem. Og det har jeg ikke fortrudt! Devin Jones er en meget velskrevet karakter og King holder en til ilden, ved at lade karakteren vide mere end læseren. Historien er bygget op, så Jones ser tilbage på sin ungdom, da han er i slut 60’erne. Der kommer hele tiden små hints til, at han ved mere end en selv, men handlingen afsløres aldrig.

Samtidig er Joyland en utrolig velskrevet historie med et smukt budskab: at finde sig selv. Jones aner ikke, hvad han vil med sit liv og efter kæresten forlader ham, står han tilbage med en planlagt fremtid, som aldrig kommer til at ske. Hele forløbet i forlystelsesparken og derefter mødet med en mor og hendes syge barn, er bare utrolig virkelighedsnært. Det er næsten, som om at ordene kommer til live på siden. Derfor bliver det til 5 funklende stjerner herfra og en læser, som har mod på mere Stephen King… men jeg tror, at jeg gemmer Ondskabens Hotel lidt endnu.

#Accept #70erne #Sommer #Magi #Forelskelse #Mord