Søg
  • Marie Nielsen

It Only Happens in the Movies

It Only Happens in the Movies af Holly Bourne handler om Audrey, som er færdig med kærlighed. Det er for urealistisk og ender altid med et knust hjerte, og – i Audreys tilfælde – en smadret familie. Derfor er arbejdet i biografen et frirum for hende, men da hun møder Harry, der drømmer om at blive filminstruktør, falder hun for ham. Og hun falder hårdt. Det samme gør han, men dette gør ikke det kærligheden nemmere. For kærlighed er ikke ligesom på film, hvor det kan klares med det rigtige lys og underlægningsmusik. Den er langt mere kaotisk.

Jeg ved godt, at jeg ofte kritiserer en bog, som har for mange klicheer. Men det gør kun den her bog endnu bedre. Hvorfor? Fordi Bourne er fuldt ud klar over, at jo flere romantiske klicheer hun kan stoppe ned i bogen, jo bedre! Selvfølgelig falder Audrey for Harry, der ryger for meget hash og synes, at han er den næste Steven Spielberg. Selvfølgelig skal hun pludselig spille hovedrollen (som er en feministisk zombiebrud) i en film, som han instruerer. Selvfølgelig går det hele galt.

Generelt er jeg stor fan af Holly Bournes arbejde. Hun formår at skrive nogle virkelig gode YA-romaner med en seriøs undertone – ofte feministisk. Samtidig er historien om Audrey og (tør jeg mon sige det?) jagten på kærligheden skrevet med et glimt i øjet. For hvor mange teenagere kender ikke til den første stormende forelskelse, hvor man ikke kan fungere, medmindre man er sammen? Jeg er fan af portrættet af romantiske film, som hyldes på Bournes egen måde. Og de andre karakterer… jeg mangler ord til at beskrive dem.

Derfor bliver det 4 stjerner, der stråler i biografmørket, herfra. Jeg anbefaler varmt bogen til alle og den er perfekt til at slå hjernen fra til… eller måske ikke alt for meget fra. Der er trods alt zombier med i historien.

#Familie #Film #Problemer #Teenager #Kærlighed