Søg
  • Marie Nielsen

If I was your girl

If I was your girl af Meredith Russo (på dansk: Hvis jeg var din pige)

Amanda vil bare gerne være en normal pige der går i high school. Eller i det mindste bare overleve det sidste år. Men det er svært er være helt normal når man går rundt med en så stor hemmelighed som Amanda. Hun kan ikke komme tæt på nogen fordi hun er rædselslagen for at de vil opdage det. For hvordan forklarer hun at hun blev født Andrew?

Da Amanda flytter ind hos sin far, som hun ikke har set i seks år, og starter i high school, håber hun på at kunne få sig nogle venner og flyve under raderren. Men tingene går ikke helt som planlagt. Da Amanda møder Grant kan hun ikke undgå at forelske sig i ham, på trods af sine egne og faderens advarsler. Samtidig med sin forelskelse, opbygger Amanda nye venskaber, der muligvis kan skabe problemer for hende.

Kun én af hendes nye venner kender til hendes hemmelighed, og det er den ligefremme og biseksuelle Bee. Hende og Bee kender alle hinandens hemmeligheder, men der er noget Amanda har misset; Bee er forelsket i hende. Så da hun til homecoming prøver at kysse Amanda, bliver hun stærkt afvist og meget vred. Så vred, at hun beslutter sig for at fortælle alles hemmeligheder, inklusiv Amandas. Men kan Amanda leve et sted hvor alle kender sandheden og har fordomme? Og kan Grant leve med hendes hemmelighed?

‘If I was your girl’ af Meredith Russo er en utroligt basal, og samtidig anderledes YA-bog. Vi har en transseksuel hovedperson hvilket ikke er noget man møder så utroligt tit i den slags bøger, men alligevel får forfatteren alle de normale teenage-problemer ind i historien. Vi har en stærk hovedperson, der virkelig formår at kæmpe for hvad hun vil, og så har forfatteren skrevet en smuk tak bagerst i bogen. Jeg vil give denne bog 3,5 strålende stjerner.

#Familie #Accept #Forelskelse #LGBTQ #Teenager