Søg
  • Marie Nielsen

Hun bad selv om det

Hun bad selv om det af Louise O’Neill handler om Emma O’Donovan, som er alt det, som andre piger drømmer om at være: smuk, populær og allerhelvedes selvsikker. Hun bor i en lille by og er dronningen på sin skole. Alle vil være sammen med hende, alle vil være som hende. Men da hun en aften tager til fest og vågner op foran sin hoveddør dagen efter, ændres hele hendes verden. Hun har ondt, men ved ikke hvorfor. Hun ved ikke, hvorfor hun har ligget i den bagende sol hele dagen. Hun ved slet ikke, hvad der er sket med hende. Men det gør alle andre og de har billeder af det. Og alle er enige om, at det er hendes egen skyld.

Jeg har meget blandede følelser omkring denne her. Bogen var virkelig god og tog et meget vigtigt emne op. O’Neill skriver på en speciel måde og selvom det tog lidt tid at vænne sig til parentesbemærkningerne, så gav de virkelig noget til historien. Rigtig lækker og en anelse unik skrivestil. Det var et kæmpe plus for en bog, som ellers ramte helt ved siden af.

Mit store problem med den her bog, er Emma. Jeg bryder mig ikke om hende. Efter de første hundrede sider blev jeg træt af hende og hendes måde at se/behandle verden på. Det blev en anelse bedre (det lyder spøjst og malplaceret, det ved jeg godt) efter voldtægten (for ja, jeg tror fuldt og fast på, at hun blev voldtaget), men flere gange var jeg nødt til at lægge bogen væk, fordi jeg simpelthen blev træt af hende. Selvfølgelig kan det retfærdiggøres, at hun er gal på verden efter festen. Men hun er decideret led overfor alt og alle, hvis det ikke lige går hendes vej.

Derfor får bogen kun 3 stjerner. Havde der været en anden hovedperson/fortæller, kunne den snildt have fået 4. Men jeg vil anbefale at læse den af en simpel grund: den tager et ekstremt vigtigt emne op.

#Vrede #Hævnporno #Familie #Skole #Mobning #Teenager