Søg
  • Marie Nielsen

Harry Potter og de vise sten

Harry Potter og de vises sten af J. K. Rowling handler om 10-årige Harry, som lever i pulterrummet under trappen os sin tante og onkel. Hans liv er kort sagt ikke noget at råbe hurra for, men en dag ankommer et brev fra Hogwarts skole for Heksekunster og Troldmandsskab. Snart ændrer hele Harrys verden sig, da han pludselig står midt i en verden med magi, troldmænd og mange andre ting, som vender op og ned på alt, hvad Harry hidtil har kendt. Men det er ikke uden fare, at Harry træder ind i troldmandsverdenen, for mørke kræfter lurer lige om hjørnet.

Gud, hvor er det svært at lave et lille resume af denne moderne klassiker! Men jeg tænker det går, da størstedelen af jer kender bogen i forvejen. Nå, men nu får den alligevel en anmeldelse.


Noget af det, som jeg rigtig godt kan lide ved Harry Potter, er, at det ikke er en bog, som handler om en dreng, som kan klare alting alene. Han er nødt til at få hjælp fra sine venner, hvis han skal klare opgaverne. Det er bare virkelig fedt at læse om, når der efterhånden hersker en tendens til, at man sætter sig selv først. En af de ting, som jeg holdt allermest af, var, da Harry og Ron drillede Hermione, men stadig vælger at risikere liv og lemmer for at redde hende senere hen.


Og selvom jeg har læst bøgerne før, så kan Rowlings univers stadig fange mig – også selvom jeg nu er 18 år og ikke 12. Især det, at Harry ikke kender til universet, gør, at man bliver introduceret til det hele lidt ad gangen. Men det gøres uden, at man bliver talt ned til og samtidig undgår man også at føle sig dum, hvis der er noget, som bogen fremlægger som selvfølgeligt, mens man selv ikke forstår en meter af.


Det bliver 4,5 tryllebindende stjerner herfra. Der er ikke meget at sige om bogen, kun at man skal læse den, hvis man endnu ikke har haft den fornøjelse. Samtidig er bogen som altid en rigtig god idé at bruge som julegave, da man altid kan bruge en god historie. Her kan jeg også anbefale den illustrerede version. Og en sidste ting: hvis du har lyst til at vide mere om forsiden, så smut over og læs foredraget med Per O. Jørgensen, der har illustreret forsiden.


#MustRead #Skole #NyBegyndelse #Magi #Venskab #Klassiker