Søg
  • Marie Nielsen

Fuglemanden

Fuglemanden af Sarah Engell handler om 17-årige Barbara og hendes verden, der langsomt falder sammen. Hun tror ikke på, at hendes venner rigtig kan lide hende, og at ham den lækre fyr fra klassen vil have noget med hende at gøre. Samtidig er der fuglene, der bliver ved med at følge efter hende – men der er ingen andre, der kan se dem. Og en dag sidder han på hendes seng: Fuglemanden, hvis stemme har fyldt hendes hoved gennem længere tid. Han lover at fikse hende. Men kan hun stole på ham?

(Spoilere kan forekomme!)


Okay… så jeg er forvirret. Hvad handler den her bog egentlig om? For jeg føler lidt, at der er lidt for mange ting, der sker i den her bog. Et er, at Barbara tydeligvis lider er en eller anden psykisk sygdom. Så langt er jeg med. Fuglemanden er et produkt af hendes fantasi og afspejler alle de ting, som hun hader ved sig selv. Dette leder til en (formoder jeg) spiseforstyrrelse, da hun har overbevist sig selv om, at hvis hun sulter sig selv, så vil hun være god nok. Et andet element er, at Engell lægger hints ud om, at Barbara er adopteret og derfor ikke føler sig accepteret… eller… ja, det var så her jeg blev væk.


4 stjerner herfra og det er lige på vippen til de 3. Jeg er kæmpe fan af Engell og kunne knap nok få armene ned, da jeg hørte, at hun havde lavet en grafisk roman, men det her… det er simpelthen for forvirrende til mig. Også selvom jeg, når jeg fik en uge til at tænke over den, egentlig godt kunne lide historien og dens budskab.


#Adoption #Psykisksygdom #Skole #Teenager