Søg
  • Pinaki

For Altid

For Altid - Nogle hemmeligheder kan man ikke sætte ord på af Jennifer L. Armentrout handler om plejebarnet Mallory, der gennem hele sin barndom blev svigtet af systemet og efterladt i en voldelig plejefamilie - lige til den dag hvor det går galt. Efter at have pådraget sig store skader, bliver Mallory overflyttet til et hospital, hvor de to læger, Rosa og Carl, vælger at adoptere hende. Efter fire år i efterbehandling og med psykologhjælp føler Mallory sig klar til at møde omverdenen rigtigt og begynde i gymnasiet. Allerede første skoledag bliver hendes verden væltet helt rundt. Hun skal tale med fremmede, se folk i øjnene og værst af alt - konfrontere minder og følelser fra hendes barndom, da hun pludselig står ansigt til ansigt med hendes barndomsven, hendes "bror", hendes beskytter, hendes Ryder.


For Altid er en hård fortælling om tortur, vanrøgt og psykisk vold mod børn. Børn som myndighederne svigter og som står tilbage og skal tage hele verden på sig for at overleve i deres tilværelse. Samtidig handler fortællingen om, hvordan "simple" ting kan være svære at overkomme, når man får muligheden for en ny start.


Mallory kæmper med at finde sine ord, da hun hele livet har været opdraget til, at være stille og usynlig, er den sikreste måde, ikke at komme i vanskeligheder. At starte i skole, få nye venner og udvikle følelser er alt sammen nyt for hende og en tilvænning, som hun ikke på forhånd kunne have forudset udfordringerne ved.


Det er en fortælling som føles sand og hård. En fortælling der skildre den mørke del af mennesket og hvordan vores samfund ikke altid lever op til forventningerne. Vi bliver ført igennem forskellige samfundslag og bliver som læser konfronteret med nogle af de ubehageligheder, man måske har en tildens til at lukke øjenefor normalt.


Det er en stærk og god bog der skaber bund for eftertanke - selvom handlingen finder sted i USA. 4 ud af 5 stjerner herfra.