Søg
  • Marie Nielsen

Fangirl

Fangirl af Rainbow Rowell (som kommer på Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2017! WUHU!) handler om Cath, der er Simon Snow fan… indrømmet, hele verden er Simon Snow fan, men for Cath er det at være fan hele hendes liv. Og hun er god til det. Da de var mindre, var det det, der fik hende og hendes tvillingesøster Wren igennem tiden efter, deres mor forlod dem. Sammen har de skrevet utallige fanfictions over Simon Snows liv.


Men nu er Wren ved at vokse fra fandommen, men Cath kan ikke give slip. Hun vil ikke give slip. Nu er det tid til, at de skal på college. Men Wren vil ikke være roommate med Cath og for første gang er Cath alene – og fuldkommen ude af hendes komfortzone. Hun har en syrlig roommate med en utrolig charmerende kæreste, der altid er i nærheden – hvad end hendes roommate er hjemme eller ej. Samtidig er den fiction-writing klasse, hun tager, ikke som hun havde forventet. Læren mener ikke at fanfiction hører nogen steder hjemme, samtidig med at hendes lækre klassekammerat ikke vil andet, end at snakke om ord og skrivning… oven i kan hun hellere ikke lade være med at bekymre sig om sin far, der aldrig rigtig har været alene før.


Cath står derfor overfor et svært spørgsmål: kan hun komme igennem college uden Wren ved hendes side? Kan hun leve sit eget liv? Skrive hendes egne historie? Kan hun overhovedet komme igennem college? Og det helt store spørgsmål: hvad hvis det, at hun kommer videre, er ensbetydende med at efterlade Simon Snow bag sig?

Cath hader forandringer. Hun kan ikke klare det og det bliver for meget for hende. Det er med til at gøre hende til en god karakter, da hun gennemgår en kæmpemæssig udvikling. Hun oplever nogle af de op- og nedture, som finder sted i ens liv og hun kommer ud på den anden side. Hun lærer af sine fejl og udvikler sig fra at være en introvert, der knap nok tør spise i spisesalen, til en ung kvinde, der tager hendes egne valg og tør tage chancer.


Selvom det ikke eksisterer, var Simon Snow universet vidunderligt. Det mindede mig på mange måder om Harry Potter, men det blev aldrig så meget, at det virkede som om Rowell havde copy-pastet og så bare ændret navnene. Især hele fanfiction universet var virkelig godt beskrevet og man følte virkelig med Cath, når hun skrev om Simon og Baz.


Rainbow Rowell er en af mine ynglings forfattere. Hun skriver vidunderligt og man føler karaktererne komme til live på papiret og hun skriver så det rammer en lige i hjertet. Af hendes værker er Fangirl den bedste bog hun har skrevet – i hvert fald i min fedtede optik. Cath er den perfekte hovedperson og Rowell rammer bare de problemer man står med, når man skal til at blive voksen, men stadig ikke helt er det. Jeg har genlæst bogen 4-5 gange nu og den fejler aldrig. 5 stjerne herfra.


Hvis du har behov for en teaser, kommer mit ynglings citat her (det er på engelsk):

“No,” Cath said, “seriously. Look at you. You’ve got your shit together, you’re not scared of anything. I’m scared of everything. And I’m crazy. Like maybe you think I’m a little crazy, but I only ever let people see the tip of my crazy iceberg. Underneath this veneer of slightly crazy and socially inept, I’m a complete disaster.” 

#Familie #Forelskelse #MustRead #College #Fankultur #Forandringer