Søg
  • Marie Nielsen

Enhver Lighed

Enhver Lighed af Reneé Knight. ADVARSEL: Indeholder ubehagelige scener.

Catherine har en hemmelighed. En hemmelighed som hun troede at ingen nogensinde skulle få at vide. Men pludselig finder hun sig selv i gang med at læse en bog, der lyder lidt for bekendt. Den handler om hende og hun ved det. Men hvem har skrevet den? Hvordan er den kommet ind i hendes hus? Og hvordan kan nogen dog vide noget om det der skete for alle de år siden?

Stephen Brigstocke er en gammel mand, hvis søn døde i en ulykke, og kone er død flere år tilbage. Men da han en dag rydder op i sin kones gamle ting, finder han en række billeder og en historie som ændrer hans syn på sønnens død. Han begynder at samle stykkerne sammen og skriver en bog som hævn over kvinden der var skyld i hans søns død.

Men Stephen kender ikke hele historien, og Cathrine har ikke modet til at lade sandheden komme frem. Så imens han tager hævn, falder hendes liv fra hinanden stykke efter stykke. Cathrine mister mand og søn til Stephens historie, og Stephen mister enhver sans for virkeligheden. Sandheden kommer dog altid frem, og når den gør, falder alting fra hinanden og bliver rigtigt igen.

En utroligt god bog der virkelig sætter tanker i gang. Omkring ethvert hjørne er der et nyt twist man ikke så komme. Den er betagende, sørgmodig og frustrerende, og ryster en på mange punkter. Når man som ung skal sætte sig ind i både en middelaldrende persons sind og en gammel mands sind, tager det et stykke tid at forstå, men det er klart det værd. Det er ikke en bog man bare flyver igennem, men den er heller ikke langtrukken. 4,6 stjerner herfra.

#Tab #Familie #Drama #Sandhed #Fortid #Problemer