Søg
  • Caroline Martinussen

En-to-tre-NU!

En-to-tre-NU! af Jesper Wung-Sung handler om gymnasieeleven Jeppe. Han elsker at spille basket. Han er en af de bedste spillere på holdet, og basket er det eneste han tænker på, indtil han møder Cecilie. Cecilie går i Jeppes parralleklasse, og hun er gude smuk. Den første gang han ser hende, er til introfesten på gymnasiet for alle de nye elever, hvor hun synger en sang på scenen. Han bliver forelsket. Cecilie og Jeppe begynder at date, og alt er godt. Indtil Cecilie begynder at opføre sig en smule mærkeligt. Hun aflyser aftaler, og kommer ikke i skole. Da fortæller Cecilie, at hun har kræft. Cecilie får det værre og værre, i takt med at hende og Jeppe bliver mere og mere forelskede. Men vil Cecilie overleve den ondsindede sygdom?

Jeg var vild med den her bog, og jeg kan virkelig godt se hvorfor den er blevet så populær som den er blevet. Vi har læst den i skolen, og det er IKKE en af de der utroligt kedelige bøger man normalt læser i skolen. Og en af de ting jeg rigtig godt kunne lide ved den, var at den ikke var for tung. Selvom den omhandler et rimelig tungt emne, har den stadig masser af humor, hvilket gør den en del lettere at læse. Den beskriver også “den første forelskelse” super godt. Man kommer virkelig helt ind i hjertet på Jeppe, og man får hans (meget stærke) følelser om Cecilie rigtig godt beskrevet.

En ting vil jeg dog sige. Da jeg personligt elsker en god tyk bog, var den her ikke helt i min boldgade. Den er “kun” på cirka 200 sider, og er ifølge min smag ikke særlig beskrivende, i forhold til steder, udseende og situationer, selvom den derimod beskriver følelser og tanker rigtig godt. For min skyld kunne den godt have været længere, og have en del mere fyld på, da jeg synes at selve historien, sagtens kunne fylde en længere bog ud.


Overall: 3 ud af 5 stjerner. Jeg var vild med historien, men hvis bogen var smule tykkere, ville den være lige i skabet.


#Forelskelse #Kræft #Tab #Teenager