Søg
  • Liv Tange

En anonym pige

Jessica arbejder som omrejsende makeup-artist i New York, men lønnen er lav, så da muligheden for at snyde sig med i en psykologisk undersøgelse og tjene nogle hurtige penge melder sig, tager hun den, uden de store overvejelser. Jessica tror, at hun deltager i et uskyldigt sociologisk eksperiment om etik og moral, men Dr. Shields, psykologen der foretager undersøgelsen, lokker snart Jessica til at udføre nogle suspekte og underlige opgaver for sig. Jessica begynder at undersøge Dr. Shields baggrund og mistænker, at hun har en skjult dagsorden. Da Shields begynder at blande Jessica’s privatliv ind i sit eksperiment prøver hun at slippe ud af Dr. Shield’s klør, men hun er allerede viklet ind i et spind af hemmeligheder og manipulation, og Dr. Shields vil gøre alt for at Jessica forbliver en loyal og ærlig forsøgsperson. Måske endda begå mord?

En anonym pige af Greer Hendricksen og Sarah Pekkanen har været #1 på New York Times bestsellerliste. Bogen er en klassisk psykologisk thriller, hvor spændingen er konstant og overraskelser vælter frem, hver gang man vender en side. Jessica og Dr. Shields er begge komplekse karakterer fyldt med hemmeligheder og kanter. Dr. Shields er en karismatisk psykolog, der succesfuldt vender og drejer verden, som hun vil. Hun er konstant to skridt foran, og analyserer alles gøren og laden, men bag det charmerende ydre gemmer sig en dyster fortid.


Bogen er fortalt i jeg-fortæller af skiftevis Jessica og Dr. Shields, hvilket jeg elsker. Det giver os et godt indblik i begge karakterers overvejelser og dilemmaer, og man kan bedre sætte sig ind i hvorfor de gør som de gør. Især i psykologiske thrillere. I dag handler det nemlig ikke kun om who-did-it, men i lige så høj grad om hvorfor.


Bogens start og slut er fyldt med spænding og uforudsete hændelser, men imellem de to er en lang midte. Historien går lidt i stå, og jeg savnede en udvikling, hvilket gjorde at jeg var utrolig lang tid om at læse denne bog færdig. Det er ærgerligt, da Jessica og Dr. Shields ellers absolut er to karakterer med noget at byde på. Bogen finder dog heldigvis vejen tilbage til spændingskurven, og jeg blev, mod slutningen, igen fanget ind i Dr. Shields psykologiske spil. Plottet er interessant og holder vand hele vejen igennem, hvilket trækker historien op. Jeg sidder ikke tilbage med ubesvarede spørgsmål eller en tvivlsom slutning.


En anonym pige er alt i alt en anbefalelsesværdig bog, der levede op til de forventninger jeg havde til den. Derfor giver jeg En anonym pige 3 ud af 5 stjerner og jeg vil anbefale den til dem af jer, der, ligesom jeg, har et svagt punkt for psykologiske thrillere.


#psykologiskthriller #mord #spænding