Søg
  • Rebecca Varming

Djævlens lærling

Djævlens lærling af Kenneth Bøgh Andersen er første bind i bogserien Den Store Djævlekrig. I denne bog møder vi hovedpersonen Filip, som er en pligtopfyldende, ærlig og ikke mindst artig dreng. Han ikke engang bander. Filip bliver dog mobbet i skolen af mobberen Søren, og en dag når Søren jagter Filip, bliver Filip kørt ned og ender i Helvede, hvor han pludselig skal være tronfølger til Djævelen selv. Her starter Filips skøre rejse i en helt omvæltet verden fra sin egen.

Jeg blev hurtigt glad for Djævlens lærling, og jeg vil ikke lyve… Jeg har læst den tre gange, og alligevel har jeg begrænset mig, for ikke at læse den mere end tre gange.

Denne bog er, ifølge mig, et Must Read, hvis man er til fantasy-genren, da forfatterens tanker omkring himlen og helvede er så velbeskrevet, at det sætter ens egne tanker om tro, liv, død, helvede og himmel i sving og i perspektiv. Samtidig kan den læses af alle aldre, da temaerne i bogen er relaterbart for alle aldre, og sproget er forholdsvist let og ligetil. De største temaer, der tages op, er mobning, kærlighed og tro. Samtidig kan det argumenteres for, at der også er tale om noget etik indblandet i Filips opførsel, og hvordan han udvikler sig, når han kommer ned til Helvede.

Mobning vil jeg mene er hovedtemaet, hvor specielt karakteren Søren stikker i øjnene, som mobber Filip i den reelle verden, og karakteren Aziel der generer Filip i Helvede.


Jeg blev meget hurtigt fanget af denne bog. Den starter in medias res, altså lige på og hårdt, hvor Søren er efter Filip, og herfra går det amok, og der er stort set ikke et sted i bogen, hvor der ikke sker noget. Den er hele tiden spændende! Bogen springer også i tiden, da flere uger i Helvede er et par minutter på Jorden, således at når Filip dør, er det ikke så længe, at det bliver opdaget af mennesker på Jorden. Samtidig med at der bliver bragt et trist emne op med mobning, handler bogen også om Filips udvikling igennem og med mobningen, og samtidig har Bøgh Andersen lavet en del sjove indvendinger, så med bogen medfølger mindst lige så meget humor.

I bogen følger også en plot, sådan så findes fuldstændigt uventede scenarier, som man aldrig havde forestillet sig kunne ske. Hvilket selvfølgelig hæver spændingen i bogen.

Mit eget forhold til bogen er som sagt rigtig godt, og hvis man er vild med den første, kan man følge Filips eventyr i de næste fem bind i serien. Jeg har ikke været utilfreds med bogen på nogen punkter. Dette er samtidig fordi, den både kan få en til at blive forskrækket og lige efter vendes forskrækkelsen til et smil. Hvilket er fantastisk, at det kan vende sådan.


Jeg vil helt sikkert give denne bog 5 stjerner, da den havner på førstepladsen på min topliste af bøger. Der er intet, jeg har været utilfreds med.

#fantasy #himmelogjord #danskfantasy #mobning #humor