Søg
  • Marie Nielsen

Dig og mig ved daggry

Dig og mig ved daggry af Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved er historien om Louises kærlighed til Liam. Det er den historie, som ingen kendte til, da parret blev hevet op ad fjorden, lænket til hinanden. Louise begynder nu at fortælle historien om hende og Liams forhold: fra de mødte hinanden i bussen til det hele begyndte at gå galt. Imens leder Louises far efter sandheden om, hvad der egentlig skete med hans datter og hvad der fik en ellers så livsglad pige til at begå selvmord.

En af mine veninder har fortalt mig, at hun har svært ved at læse en bog, når hun ikke kan følge hovedpersonens beslutninger. Sådan havde jeg det lidt med den her bog. Louise er sygeligt fascineret af Liam, så er det sagt. Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor hun fandt sig i alt det, som Liam bød hende – og ja, jeg ved da godt, at folk gør sære ting, når de er forelskede, men alligevel.


Liam starter en kriminel løbebane med hans kammerat Jeppe og selvfølgelig går det galt. Jeppe kommer til at skylde leverandøren Johannes en del penge og han er ikke typen, som man løber om hjørner med. Da Jeppe begår selvmord, videreføres gælden til Liam og Louise. Her begynder problemerne for alvor og parret er på ingen måde i stand til at håndtere de problemer, som gælden medfører. Og det er så her, at jeg står af, for Louise tager nogle vanvittige beslutninger og er fuldstændig overbevist om, at hendes og Liams kærlighed kan overvinde alt. Selvom de ting hun foretager sig, går stik imod alle hendes instinkter og egne ønsker, så gør hun det for Liams skyld. Alt hun gør, er for Liams skyld. Det gjorde mig simpelthen vanvittig.


Bogen får 4 stjerner. Det der trak den ned, var Louises alt for selvopofrende opførsel, som gjorde, at jeg som læser ikke kunne følge hendes beslutninger. Det der trak den op, var Louises fortællerstemme igennem romanen, som gjorde bogen så dejlig jordnær. Et andet stort plus var, at bogen blev fortalt af Louise, men sprang i tid, så man stadig fik fortalt, hvordan det gik med forældrene.


#Selvmord #Nedtur #Familie #Kriminalitet #Stoffer #Kærlighed