Søg
  • Marie Nielsen

Det ender med os

Det ender med os af Colleen Hoover handler om Lily, der (meget mod sin vilje) falder for neurokirurgen Ryle. Han er alt det, hun kunne ønske sig i en mand… bortset fra, at han er imod faste forhold. Selvom Lily ved, at dette lugter af problemer, kan hun ikke lade være med at tage chancen og som ved et lykketræf sker det: Ryle skifter langsomt mening og de bliver gift. Kort sagt: Lily er lykkelig. Men snart begynder skyerne at trække ind over deres forhold og det bliver kun værre, da Lilys første kærlighed, Atlas, dukker op.

Lily er en speciel karakter. Hun veksler mellem at være en stærk og uafhængig kvinde til at forvandle sig til en… måske ikke decideret svag kvinde, men en væsentlig anden kvinde. Men Hoover bruger hende på den rigtige måde. Med Lily får hun mulighed for at vise, hvor meget man kan se bort fra, når man elsker en anden person. Det også selvom man har lovet sig selv, at man aldrig vil ende som ens mor.


Historien er velskrevet og medrivende. Den veksler mellem nutiden og den dagbog, som Lily skrev som ung. Det gjorde virkelig noget godt for historien. Havde man skulle have de samme informationer, ville det have virket alt for forklarende og man ville finde det lettere ligegyldigt, og være meget fristet til at springe de dele over. Jeg blev dog en anelse irriteret, da Atlas dukkede op og så let som ingenting fejede benene væk under Lily. Det fik hende til at fremstå illoyal og ham som en fyr, der ikke har lavet andet, end at vente på, at han kunne få sin barndomskæreste igen.


4 hårdtslående stjerne herfra. Det er et must-read. Til slut vil jeg lige sige, at det der gør denne bog så god er, at den bygger på Hoovers egne erfaringer. For mig gør det enormt meget ved historien, når man ved, at det ikke bare er noget, som forfatteren har siddet og opfundet bag et skrivebord, men rent faktisk ved, hvad de skriver om.


#DomesticNoir #Familie #Konflikt #Venskab #Kærlighed