Søg
  • Liv Tange

Den lille butik med de lykkelige slutninger

Den lille butik med de lykkelige slutninger af Jenny Colgan handler om Nina Redmond, der er en vaske ægte læsehest. Hun elsker at læse, og har så mange bøger at hun er begyndt at få problemer med sin udlejer pga. pladsmangel. Nina bor i London sammen med sin roomate Surinder. Nina arbejder på et bibliotek, og hun ser det som sin fornemmeste opgave at finde den rette bog til den rette læser, så da hun får at vide, at biblioteket skal lukkes ved hun ikke hvad hun skal gøre med sit liv. Hun ønsker ikke at arbejde for det nye, moderne kæmpebibliotek, hvor bøger slet ikke bliver prioriteret. Omvendt ved Nina heller ikke hvad hun skal lave hvis hun ikke skal arbejde på et bibliotek. 


Truslen om at blive arbejdsløs tvinger Nina til at tænke nyt, og hun øjner muligheden for at udøve sin drøm om at blive ejer af en lille boghandel. Hun er dog ikke god til budgetter og ledelse, så hun får idéen til en rullende boghandel. Hun finder en varevogn til salg i Skotland og drager til højlandet for at åbne sin helt egen boghandel i baggagerummet på et skrummel af en varebil. Udflytningen kræver al Ninas mod, og mere til, og hun må lægger sig i selen for at få ”Den lille butik med de lykkelige slutninger” til at fungere. Nina må snart sande, at den virkelige verden ikke matcher den verden hun læser om i sine bøger, og hun må kæmpe for ikke at give op og flytte tilbage til London.

”Den lille butik med de lykkelige slutninger” er simpelthen den perfekte bog til alle os introverte bognørder. Jeg tror aldrig jeg før har kunnet identificere mig så meget med en karakter som jeg kan med Nina Redmond. Hun er intet mindre end en voksen udgave af mig. Jeg synes det er sjældent man finder bøger der har en ægte bogelsker i hovedrollen, og denne skuffer så absolut ikke. Jeg elsker at kunne se mig selv i bøger, og dette er virkelig som at læse om sig selv (hvis man elsker bøger lige så højt som jeg gør). En bonus er at Nina er venstrehåndet, hvilket jeg også er. Jeg synes bøger man virkelig kan identificere sig med ligger i en klasse for sig, og det her er helt sikkert en bog der ryger direkte ind på min personlige liste.


Nu har jeg læst et par af Colgans bøger, og der begynder at tegne sig et mønster af noget samfundskritik, og hovedperson der elsker at bo i storbyen, men af forskellige årsager bliver tvunget ud på landet, hvor de må erfare, at de faktisk ikke savner storbyens stress og jag. Man kan ikke andet end få lyst til at rykke teltpælene op og flytte til Skotland når man læser Jenny Colgans bøger. Hun får virkelig Skotland til at stå i et smukt og fantastisk lys. Skabelonerne for Colgans bøger minder meget om hinanden, og alligevel formår hun faktisk at differentiere bøgerne fra hinanden. Man føler på ingen måde at man sidder og læser samme historie igen og igen. Jeg må konkludere at jeg er blevet ret stor fan af Jenny Colgan, og jeg glæder mig allerede til at komme i gang med næste Colgan-bog på min læse liste: ”Rosie Hopkin’s søde jul”. Colgan har skrevet omkring 10 bøger, men de kan sagtens læses uafhængigt. Dog vil jeg måske anbefale at læse ”Rosie Hopkin’s søde drømme” inden man læser ”Rosie Hopkin’s søde jul”.


Alt i alt vil jeg give ”Den lille butik med de lykkelige slutninger” 5 ud af 5 lykkelige stjerner. Og så synes jeg du skal tage og finde den første den bedste bog af Jenny Colgan, og komme i gang med at læse den, for du vil virkelig ikke fortryde det.


#Booklove #NyBegyndelse #Eventyr #Venskab #Kærlighed